Βουλή- Πρωτοφανές επεισόδιο του υπουργού Κ. Χατζηδάκη με βουλευτή της ΝΔ

81

Πρωτοφανές επεισόδιο μεταξύ του υπουργού Περιβάλλοντος, Κωστή Χατζηδάκη, και του βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Βλάχου, ξέσπασε στα έδρανα της Βουλής με αφορμή την επιλεκτική ενσωμάτωση ρυθμίσεων της τελευταίας στιγμής στο νομοσχέδιο για την χωροταξική και πολεοδομική νομοθεσία.

Αφορμή για τη δημόσια σύγκρουση αποτέλεσε η απόφαση του κ. Χατζηδάκη να απορρίψει και τις 11 βουλευτικές τροπολογίες του γαλάζιου βουλευτή Ανατολικής Αττικής την ίδια ώρα που ανακοίνωνε την ενσωμάτωση δεκάδων εκπρόθεσμων ρυθμίσεων στο νομοσχέδιο μέσω υπουργικών τροπολογιών και νομοτεχνικών τροποποιήσεων της τελευταίας στιγμής.

Το αποτέλεσμα ήταν να γίνει έξαλλος ο κ. Βλάχος στα υπουργικά έδρανα και να ζητήσει εξηγήσεις από συνεργάτες του υπουργού για τα δύο μέτρα και δύο σταθμά που τηρήθηκαν στην περίπτωσή του. Μάλιστα οι φωνές του κ. Βλάχου ακούστηκαν τόσο δυνατά που ο προεδρεύων Χαράλαμπος Αθανασίου του είπε από το μικρόφωνο «σας παρακαλώ». Από την πλευρά του ο κ. Χατζηδάκης περιορίστηκε στο να ακούει όσα του «έψελνε» ο κ. Βλάχος σε δημόσια θέα.

«Δεν πάει άλλο. Έχει και η κοροϊδία τα όριά της. Ας έρθουν οι αλλαγές στο επόμενο νομοσχέδιο που θα είναι παχιές οι μύγες» ακούστηκε να λέει ο κ. Βλάχος φανερά εκνευρισμένος. Κατά πληροφορίες η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν ότι ο υπουργός Περιβάλλοντος φέρεται να είχε δεσμευθεί στον κ. Βλάχο ότι θα αποδεχόταν μια νομοτεχνική βελτίωση που είχε προτείνει εκείνος αλλά τελικά δεν το έπραξε.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Βλάχος όπως και γαλάζιοι δήμαρχοι είχαν εκφράσει τις διαφωνίες τους για το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ