Βρίσκουν ακόμη νεκρούς στο Μάτι – 81 οι νεκροί. Θάνατος, οργή, πόνος, αγωνία

64

Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής οι άνθρωποι που έχουν χάσει την ζωή τους είναι 81.

Μια γυναίκα, βρέθηκε νεκρή από πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής που κάνει έρευνες από σπίτι σε σπίτι, νεκρή μέσα στην οικία της, στην οδό Χρυσανθέμων, στο Μάτι. Έτσι πλέον, ο συνολικός αριθμός των θυμάτων ανεβαίνει στους 81.

Η  εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Μαλλίρη ανακοίνωσε στις 10.15 τη νύχτα της Τετάρτης ότι οι νεκροί από τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική ανέρχονται σε 81. Ταυτόχρονα ανακοίνωσε τη ρητή απαγόρευση της πτήσης drone σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων πάνω από τα καμένα.

 

Η κα Μαλλίρη επιβεβαίωσε τις δημοσιογραφικές πληροφορίες που υπήρχαν από το απόγευμα πως εντοπίστηκε νεκρή μια 82χρονη γυναίκα στο σπίτι της, την οποία αναγνώρισε ο γιος της μες, ενώ το μεσημέρι κατέληξε 84χρονος εγκαυματίας που νοσηλεύονταν στο Θριάσειο Νοσοκομείο Ελευσίνας.

 

Περισσότερες από 2.500 κατοικίες έχουν καταστραφεί σε Μάτι και Ραφήνα και 4.000 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές.

Θεωρείται ωστόσο βέβαια ότι ο αριθμός θα ανέβει και μάλιστα κατά πολύ. Ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς από χθες εκτιμά ότι ο αριθμός των νεκρών θα είναι τριψήφιος, πάνω από 100. Την εκτίμηση αυτή υποστήριξε και σήμερα μιλώντας στον ΣΚΑΪ τονίζοντας παράλληλα πως ο ίδιος επιθυμεί να διαψευστεί.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των κατοίκων που σώθηκαν από τον πύρινο εφιάλτη στο Μάτι.

Μια κάτοικος της περιοχής, το σπίτι της οποίας έγινε στάχτη -και να σημειωθεί πως πρόκειται για την κύρια κατοικία της και όχι εξοχική- αποκαλύπτει πως για επτά ολόκληρες ώρες είχε χάσει τα παιδιά της!

Περιγράφει στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ τις σοκαριστικές στιγμές που έζησε μέχρι να τα δει ζωντανά, ενώ μιλά γεμάτη οργή για το αλαλούμ που επικράτησε στην περιοχή την στιγμή που κορυφώνονταν το δράμα.

“Μας έκαψαν σαν τα ποντίκια” λέει και κατηγορεί τις Αρχές για τον μηδενικό σχεδιασμό τις κρίσιμες ώρες…

Δείτε την συγκλονιστική της μαρτυρία

 

Σε κρίσιμη κατάσταση συνεχίζουν να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας 11 άτομα που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική.
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για τους τραυματίες – εγκαυματίες στα νοσοκομεία παραμένουν για νοσηλεία 60 ενήλικες.

Στο νοσοκομείο Παίδων παραμένουν για νοσηλεία 4 παιδιά, ενώ δόθηκαν αρκετά εξιτήρια σε ενήλικες από τον Ευαγγελισμό και το Σισμανόγλειο.

Την ίδια ώρα ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει στους 81 και οι τραυματίες στους 187.

Σήμερα το πρωί, ο Δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, περιοχή η οποία επλήγη βάναυσα από τις πυρκαγιές είπε ότι μέχρι τις 4 τα ξημερώματα γνώριζε για 40 αγνοούμενους. Μάλιστα, είπε ότι τον ενημέρωσαν και για άλλους νεκρούς που βρέθηκαν κατά την διάρκεια της νύχτας.

Μαρτυρία στον ΑΝΤ1 Πατέρας έχασε τη σύζυγο έσωσε την κόρη

 

Tελευταίες εξελίξεις:

Δεν διενεργούνται πλειστηριασμοί στην Αττική μέχρι το τέλος της εβδομάδας

Άντρος Κυπριανού: 5000 ευρώ θα καταθέσει το ΑΚΕΛ στον ειδικό λογαριασμό υπέρ των πυρόπληκτων


Ενημέρωση Τζανακόπουλου για τους τραυματίες

Συνολικά νοσηλεύονται 60 ενήλικες, 11 εκ των οποίων είναι διασωληνωμένοι. Ακόμη, τέσσερα παιδιά, κανένα από τα οποία δεν διατρέχει κίνδυνο.

Σταματά η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στον Πειραιά λόγω υπερπροσφοράς!

Διακόπτεται- προς το παρον η συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στο Δήμο Πειραιά , μετά από έκκληση του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου να σταματήσει η συγκέντρωση,καθώς υπάρχει υπερπροσφορά και η διαχείριση είναι αδύνατη. Ετσι αύριο Πέμπτη 26-7 δεν θα πραγματοποιηθεί η προγραμματίσμενη συγκέντρωση φαρμάκων, φαρμακευτικών ειδών και τροφίμων στο γραφείο Εθελοντισμού.

Ο Δήμος Πειραιά σε ανακοινωσή του ευχαριστεί για τη συγκινητική ανταπόκριση τους δημότες και τους φορείς που έσπευσαν να στηρίξουν τους συνανθρώπους τους, οι οποίοι επλήγησαν από τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική Κ τονίζεται πως “οι Πειραιώτες για ακομα μια φορα επέδειξαν αίσθημα ενότητας και αλληλεγγύης.”

Αλβανία – Έντι Ράμα: Δωρεά 100 χιλιάδες ευρώ στην Ελλάδα για τους πυρόπληκτους

Μετά τα Σκόπια, που προσφέρουν 97.000 ευρώ, και η Αλβανία ανακοίνωσε την δωρεά 100.000 €, για την αντιμετώπιση των μεγάλων καταστροφών που προκάλεσαν οι φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική.

Σύμφωνα με το shqiptarja.com στην Αλβανία, ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας Έντι Ράμα, έχει ήδη υπογράψει την σχετική απόφαση για την διάθεση του ποσού προς την χώρα μας.

Ο ίδιος, με ανάρτησή στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook, έστειλε συλλυπητήριο μήνυμα προς τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, δηλώνοντας παράλληλα την υποστήριξή του προς τον ελληνικό λαό αυτές τις δύσκολες ώρες.

“Η Αλβανία αισθάνεται ιδιαίτερα κοντά στη γειτονική Ελλάδα, σε αυτές τις τραγικές ώρες για όσους έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα και αντιμετωπίζουν τις οδυνηρές συνέπειες μιας πυρκαγιάς! Η αλβανική κυβέρνηση μόλις ενέκρινε μια δωρεά στο όνομα της αλληλεγγύης με τους αδελφούς μας” έγραψε συγκεκριμένα ο κ. Ράμα.

Συγκλονισμένοι οι ιατροδικαστές

Μέτρα ανακούφισης των πυρόπληκτων από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Οι ενέργειες από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα μέτρα για την ανακούφιση των πυροπαθών στην Αττική γνωστοποιήθηκαν το μεσημέρι μετά από σύσκεψη στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Στη συνέντευξη Τύπου στο Πεντάγωνο, ο υπουργός Πάνος Καμμένος, μετά από συνεννόηση με τον Δήμαρχο Ραφήνας – Πικερμίου, Ευάγγελο Μπουρνούς, ανακοινώθηκαν τα παρακάτω για την όσο το δυνατόν ανακούφιση των ανθρώπων που επέζησαν από την φονική φωτιά της Δευτέρας (23.7.2018):

-Εγκατάσταση ενός κινητού μαγειρείου στην περιοχή ανάμεσα στο Μάτι και την Ραφήνα, δυνατότητας παρασκευής 300 μερίδων φαγητού, το μεσημέρι και το βράδυ

-Διάθεση ηλεκτρογεννήτριας μεγάλης ισχύος από το Μηχανικό Σώμα

-Δημιουργία στην περιοχή ενός κέντρου επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων

-Μικτές περίπολοι μαζί με την Αστυνομία στις πληγείσες περιοχές

-Διάθεση στην τοπική αυτοδιοίκηση της περιοχής εξειδικευμένου προσωπικού του Μηχανικού για αποκατάσταση του οδικού δικτύου αλλά και για να γίνουν έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης

-Εργασίες αποκατάστασης του αθλητικού κέντρου του Νέου Βουτζά από το Μηχανικό

-Σε ετοιμότητα τα στρατιωτικά εργοστάσια, για να παρέχουν αργότερα και όταν θα αρχίσει η ανακατασκευή των σπιτιών, χρώματα και άλλα υλικά τα οποία μπορεί να χρειαστούν

-Τα στρατιωτικά νοσοκομεία παραμένουν στη διάθεση των πληγέντων.

  Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις από το Ερρίκος Ντυνάν

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις ανακοίνωσε το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές.

Ειδικότερα γνωστοποιεί, ότι οι πληγέντες -πέραν της δωρεάν περίθαλψης που προσέφερε ήδη και προσφέρει το νοσηλευτικό κέντρο σε όσους προσέφυγαν σε αυτό- μπορούν να επισκέπτονται δωρεάν τους εφημερεύοντες ιατρούς του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center μέχρι 31 Αυγούστου 2018, με επίδειξη βεβαίωσης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ή τον δήμο ή καθ’ υπόδειξιν των αρμοδίων αρχών και για τις παρακάτω ειδικότητες: παθολόγος, καρδιολόγος, ορθοπεδικός, πνευμονολόγος, γενικός χειρουργός

Για ραντεβού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά από 08:00 έως 18:00 εκτός Σαββατοκύριακου στα τηλέφωνα 210 6972052, -053, -054

Με δεδομένο, εξάλλου, ότι οι ανάγκες σε αίμα και πλάσμα για τους εγκαυματίες είναι τεράστιες θα γίνει εθελοντική αιμοδοσία αύριο Πέμπτη 26/7 από 9:00 -13:00 στο Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, υπό την αιγίδα του Τμήματος Αιμοδοσίας του ΠΓΝ Αθηνών «Γ. Γεννηματάς».

Οι εθελοντές αιμοδότες θα πρέπει να είναι 18-60 ετών και να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα και αριθμό ΑΜΚΑ.

  Τραπεζικός λογαριασμός αλληλεγγύης της ΚΕΔΕ για όσους καταστράφηκαν τα σπίτια τους

Λογαριασμό αλληλεγγύης για όσους κάηκαν τα σπίτια τους από τις φωτιές σε Κινέτα , Ραφήνα και Μαραθώνα άνοιξε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) . Ο αριθμός του λογαριασμού είναι «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΙΒΑΝ GR90 0110 1510 0000 1510 0284 874» ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα αποδοθεί, σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες και τις τοπικές αρχές, απευθείας στους πυροπαθείς.

Μεγάλη η αγωνία για τους δεκάδες αγνοούμενους 

Κι ενώ η επιχείρηση απομάκρυνσης των απανθρακωμένων αυτοκινήτων συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς, οι έρευνες της Πυροσβεστικής για τον εντοπισμό αγνοουμένων συνεχίζονται πόρτα πόρτα.

Καθώς οι έρευνες σε πάνω από 1.500 σπίτια της περιοχή δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Νίκος Οικονομόπουλος εκφράζει την ανησυχία του ότι ο αριθμός των νεκρών αυτής της τραγωδίας θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

Άγνωστο πόσοι είναι οι αγνοούμενοι 

Επισήμως, η Πολιτεία εξακολουθεί να μη δίνει καθόλου στοιχεία για το πόσοι είναι τελικά οι άνθρωποι που δεν έχουν δώσει σημεία ζωής από το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, όταν εκτυλίχθηκε το σκηνικό φρίκης στην περιοχή.

Η  εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, επιπυραγός Σταυρούλα Μαλλίρη, λέγοντας ότι μέχρι στιγμής οι κλήσεις στο «199» για καταγραφές αγνοουμένων ατόμων «είναι δεκάδες». Ωστόσο, όπως είπε, «επειδή είναι σε εξέλιξη η διαδικασία ταυτοποίησης των σορών, ενδεχομένως ανάμεσα στους αγνοούμενους να περιλαμβάνονται και τα 79 άτομα των οποίων οι σοροί έχουν εντοπιστεί, καθώς και άτομα τα οποία έχουν επιστρέψει στους οικείους τους χωρίς να έχουν ενημερώσει γι’ αυτό τις αρμόδιες Αρχές».

Εφιαλτικές εικόνες από drone στην καμένη γη

Συγκλονίζουν τα πλάνα που κατέγραψε το drone του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Μάτι και το Νεο Βουτζά εκεί που τουλάχιστον 80 άτομα έχασαν τη ζωή τους. Δειτε εικονες:

madata

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ