Β.Μπαλάφας”Το “άσυλο” δεν το “κατάργησε” ο Μητσοτάκης… το “κατάργησαν” οι ακρότητες και οι “ετσιθελικές” συμπεριφορές”

101

Μιας και γίνεται πολύς ντόρος και πολλή συζήτηση σχετική, ας πούμε και ένα πολιτικό. Το “άσυλο” λοιπόν, ακόμα και στις ακραίες ερμηνευτικές του εκδοχές (γι’ αυτό το βάζω σε εισαγωγικά), δεν το “κατάργησε” – εισαγωγικά γιατί ο όρος είναι βλακώδης στη συγκεκριμένη περίπτωση και εξυπηρετεί μόνο θερμοκέφαλους και λαϊκιστές – δεν το “κατάργησε” λοιπόν ούτε ο Μητσοτάκης, ούτε η ΝΔ, ούτε η ΔΑΠ.

Το “κατάργησαν” αυτοί που το ρετάλιασαν από την κακομεταχείριση, το “κατάργησαν” τα χαμένα εξάμηνα παιδιών οικογενειών που βάζανε ρύζι 4 φορές την εβδομάδα για να σπουδάσει το παιδί, το “κατάργησε” η ίδια η κοινωνία που βαρέθηκε να βλέπει βανδαλισμούς σε επαναλήψεις, το “κατάργησαν” οι ακρότητες, οι “ετσιθελικές” συμπεριφορές, η βρώμα και η δυσωδία σε “άβατα”, οι εικόνες που άρχισαν να φτάνουν στην Ελλάδα από φωτογραφίες ταξιδευτών και φοιτητών από τα Πανεπιστήμια και τους χώρους τους στο εξωτερικό.

Το “κατάργησαν” οι εικόνες των campus άλλων χωρών, η απομακρυσμένη πρόσβαση σε βιβλιοθήκες του εξωτερικού, τα ακαδημαϊκά “ανοίγματα” που μας έφεραν σε επαφή με όσα είναι πολύ διαφορετικά σε άλλες χώρες.

Η Κυβέρνηση λοιπόν τώρα δεν πρέπει να σταθεί και να θεωρήσει επιτυχία την “κατάργηση” του ασύλου. Αυτό είναι το εύκολο.

Οφείλει, και αυτό θα είναι επιτυχία, να διαμορφώσει στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο όλα αυτά που θαυμάζουμε στο εξωτερικό σε υποδομές και πρακτικές. Εκεί είναι η μαγκιά. Εκεί θα είναι η διαφορά. Και αυτή θα είναι η επιτυχία.

Vasileios Balafas-facebook.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ