Β.Νανόπουλος”Αν δεν βοηθήσουμε όλοι, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο…θα πούμε το νερό νεράκι”

497
Απορρίμματα και νερό τα θέματα της συνέντευξης τύπου του Δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου
Το νερό και ο περιορισμός της κατανάλωσης για χρήσεις που δεν άπτονται της οικιακής αλλά και τα απορρίμματα, ήταν τα δυο θέματα στα οποία αναφέρθηκε ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι στους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε.
Ο Δήμαρχος ζήτησε την συνδρομή των πολιτών στην προσπάθεια που ο δήμος και η ΔΕΥΑΚ κάνουν για την απρόσκοπτη υδροδότηση και επάρκεια ύδατος τους μήνες του καλοκαιριού, έστειλε όμως και αυστηρή προειδοποίηση σε εκείνους που εις βάρος των πολλών οικειοποιούνται νερό που δεν τους ανήκει για χρήσεις που δεν επιτρέπονται.
«Ο αγώνας μας για επάρκεια νερού σε όλα τα σπίτια είναι καθημερινός. Τα έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα όμως λόγω της κλιματικής αλλαγής και της λειψυδρίας, το πρόβλημα τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο θα είναι μεγάλο. Ζητώ από τους πολίτες να περιορίσουν την κατανάλωση στην οικιακή χρήση και μόνο διότι παρατηρούνται φαινόμενα κατάχρησης. Η εντολή μου για συνεχείς ελέγχους είναι διαρκής και οι πολίτες που καταχρώνται το πολύτιμο αυτό αγαθό θα οδηγούνται στην δικαιοσύνη και θα τιμωρούνται».
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε σε περιστατικό που καταγράφηκε στο χωριό Μαψός όπου κάτοικος γειτονικού χωριού, προκειμένου να ποτίσει της καλλιέργειες του, στέρησε από το σύνολο του χωριού το νερό αλλά και σε περιστατικό στην περιοχής της Ποσειδωνίας όπου ιδιοκτήτης οικίας πότιζε γκαζόν 500τμ.
«Καμία ανοχή δεν θα υπάρξει σε φαινόμενα κατάχρησης, σε χαλασμένους μετρητές και σε συστήματα κλοπής νερού. Όσοι παρανομούν θα τιμωρούνται, ήδη έχει ληφθεί απόφαση στο Δ.Σ της ΔΕΥΑΚ να κόβουμε το νερό όπου καταγράφονται τέτοια περιστατικά. Δεν θα επιτρέψουμε οι λίγοι να λειτουργούν σε βάρος των πολλών!»
Στο ζήτημα των απορριμμάτων και με δεδομένη την ένταξη του δήμου Κορινθίων στην ολοκληρωμένη διαχείριση ο δήμαρχος ενημέρωσε για την παύση λειτουργίας του προσωρινού σημείου μεταφόρτωσης στο Πεδίο Βολής και την αποκατάσταση του. Ενημέρωσε τους εκπροσώπους του τύπου πως η πληρωμή που προκύπτει εκ της σύμβασης ολοκληρωμένης διαχείρισης έχει ήδη πληρωθεί. Ζήτησε την συνδρομή των πολιτών τις ημέρες, Κυριακές και αργίες, που η μεταφορά στον Σταθμό Μεταφόρτωσης δεν πραγματοποιείται, ώστε τα επίπεδα καθαριότητας να διατηρούνται και επανέλαβε την δέσμευση του πως καμία αύξηση δημοτικών τελών δεν θα γίνει στο δήμο Κορινθίων.
«Δεν έχω καμία τέτοια πρόθεση. Τα δημοτικά τέλη δεν θα αυξηθούν στον επόμενο χρόνο ενώ μέσα από την σωστή διαχείριση και την αύξηση της ανακύκλωσης πρόθεση μου είναι να επιτευχθεί ακόμα και η μείωσή τους.»
Ειδική μνεία έγινε από τον Δήμαρχο Κορινθίων στα ογκώδη, ένα πρόβλημα το οποίο διογκώνεται τα Σαββατοκύριακα, και παρ ότι ο δήμος έχει μηχανισμό απομάκρυνσης τους, αυτός δεν λειτουργεί εάν πρώτα οι πολίτες δεν έρθουν σε συνεννόηση με την υπηρεσία καθαριότητας. Ερωτηθείς για τα κλαδέματα και την διαχείριση τους ο κ.Δήμαρχος ενημέρωσε πως ο κλαδοτεμαχιστής του δήμου λειτουργεί εδώ και αρκετές ημέρες στο Πεδίο Βολής οδηγώντας το προϊόν σε κομποστοποίηση.
«Η καθαριότητα είναι ένας καθημερινός και δύσκολος αγώνας και τον δίνουμε όλοι μαζί, δήμος και πολίτες» κατέληξε ο Δήμαρχος Κορινθίων.