Β.Νανόπουλος : Ο δήμος να ζωντανέψει το κέντρο της Κορίνθου- η δημοτική αγορά μέρος του σχεδίου ανάπτυξης

92

Στην συνεδρίαση της 28.3.2018 του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Κορινθίων συζητήθηκε το θέμα της δημοτικής αγοράς με πρωτοβουλία της μειοψηφίας .

Δεν έγινανδεκτές από την πλειοψηφία οι θέσεις και οι προτάσεις μας που ενδεικτικάαναφέρονταιπαρακάτω .

  1. Θέλουμε να ανακαινιστεί και να λειτουργήσει το συντομότεροδυνατό η δημοτικήαγορά – είναι ευθύνη της παράταξης του κ Πνευματικού που παραμένειερημωμένητόσαχρόνια.
  2. Θεωρούμε ότι για να ζωντανέψειξανά το κέντρο της πόλης της Κορίνθου, πρέπει ο δήμος να αποκτήσει ένα συνολικόσχέδιοανάπτυξης που κακώς δεν έχειμέχρισήμερα . Μέρος του σχεδίου είναι και η δημοτικήαγορά για την οποίακαλύτερο να αποφασίζει είναι το δημοτικόσυμβούλιο και όχι έναςιδιώτης που θα έχει τη διαχείριση για 25 χρόνια . Το είδος , η θέση και η έκταση  των καταστημάτων και άλλωνπόλωνέλξηςκατοίκων και επισκεπτών είναι κρίσιμαστοιχεία για την επιτυχία της προσπάθειας .
  3. Στην προκήρυξη για την εκμίσθωση δεν υπάρχεικαμίαμελέτη για το πώς θα διαμορφωθεί η αγοράούτεκαμίαδιασφάλιση για τη φυσιογνωμία και το ρόλο της , η γενικήδιατύπωση στο κείμενοεπιτρέπειπλήθοςερμηνειών.
  4. Η δικαστικήεμπλοκή στον άλλο διαγωνισμό για την εκμίσθωση των παλαιώνσφαγείωνδείχνει τι μπορεί να ακολουθήσει και στην αγοράγιατί τα ίδιαλάθηυπάρχουν και εκεί .
  5. Η πρόταση μας ήταν πολύ συγκεκριμένη . Ανακαίνιση της αγοράς με την εξωτερικήμορφή που είχε το 1930 και προσθήκη αίθριου , σύμφωνα με τη μελέτη των τεχνικώνυπηρεσιών του δήμου , ένταξη στο πρόγραμμα των ανοιχτώνεμπορικώνκέντρων που άμεσα θα προκηρυχθεί και προβλέπειπροϋπολογισμό 1,5 εκατομμυρίωνευρώ από τα οποία 1,3 για το δήμο και 200 χιλιάδες για τον εμπορικόσύλλογο με επιδότηση 100 % και ενοικίαση σε επιχειρήσεις το ενδιαφέρον6 εκ των οποίωνκατατέθηκε από εμάς και καλύπτει το ελάχιστοτίμημα που ζητά ο δήμος των 3000 ευρώ. Η φύλαξηκαθαριότητακλπ. να ανατεθεί σε εταιρίαδιαχείρισηςακινήτων .
  6. Αποτελεί λάθος του δήμου το ότι η δημοτική αγορά δεν εντάχθηκε στο πρόγραμμαεπανάχρησηςδημοτικώνκτιρίων που προτείναμε στο δημοτικό συμβούλιο τον περασμένο Νοέμβριο . Δυστυχώς ο δήμος Κορινθίων δεν αξιοποιεί τα επιδοτούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα στο βαθμό που έχει ανάγκη και θα μπορούσε να επωφεληθεί .

Βασίλης Νανόπουλος

επικεφαλής του συνδυασμού Συμμαχία Πολιτών

και της μείζονος μειοψηφίας του δήμου  Κορινθίων 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ