Β.Νανόπουλος: Πετύχαμε παράταση στην υποβολή δήλωσης ζημιάς στον ΕΛΓΑ για τους παραγωγούς μας

102
Β.Νανόπουλος: Πετύχαμε παράταση στην υποβολή δήλωσης ζημιάς στον ΕΛΓΑ για τους παραγωγούς Άσσου – Λεχαίου – Περιγιαλίου ως την ερχόμενη Πέμπτη
Θετικά απάντησε ο ΕΛΓΑ στο αίτημα του Δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου για την παράταση της υποβολής δηλώσεων ζημιάς από τις πρόσφατες καταστροφές για τους παραγωγούς Άσσου – Λεχαίου και Περιγιαλίου. Όπως ο Αγροτικός Συνεταιρισμός της περιοχής και ο πρόεδρος κ.Χρήστος Μερκούρης είχε ενημερώσει τον Δήμαρχο πολλοί παραγωγοί είτε δεν πρόλαβαν να υποβάλλουν δήλωση ζημιάς είτε δεν εκτίμησαν το μέγεθος της από την αρχή με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να μείνουν εκτός της διαδικασίας εκτίμησης και αποζημίωσης.
🗜Ο Δήμαρχος Κορινθίων απέστειλε άμεσα το αίτημα παράτασης περιγράφοντας το μέγεθος της ζημιάς το οποίο ξεπερνά σε ποσοστό το 70% της παραγωγής της σουλτανίνας. Σε συνεχή επαφή και επικοινωνία με τον ίδιο τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο κατόρθωσε την αποδοχή της παράτασης. Η πλατφόρμα δηλώσεων θα είναι ανοιχτή από σήμερα Παρασκευή 27 Αυγούστου έως την ερχόμενη Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου αποκλειστικά για τους παραγωγούς των περιοχών Άσσου – Λεχαίου και Περιγιαλίου.
▶Την θετική εξέλιξη ανακοίνωσαν νωρίτερα από το Δημαρχείο σε κοινή συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος και ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λεχαίου Χρήστος Μερκούρης.
🗜Ο Δήμαρχος σημείωσε πως η συνεργασία είναι συνεχής και οι ενέργειες, όπου χρειάζεται άμεσες ώστε να στηριχθούν οι παραγωγοί ενώ ο Πρόεδρος αναφέρθηκε και στα μέτρα που έχουν ζητηθεί ως ανακουφιστικά και είναι:
• Αναστολή δανειακών υποχρεώσεων, άτοκα, για 2 έτη
• Ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών του 2020 και
• Εισροή ευρωπαϊκών κονδυλίων για την στήριξη των παραγωγών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ