Β.Παπαιωάννου Αντ/ρχος Κορινθίων Εξυπηρέτησης του Πολίτη-Αναβαθμίζουμε την καθημερινότητα των πολιτών και τις υπηρεσίες

444
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ
Β.Παπαιωάννου – ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Πρασίνου, Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Αναβαθμίζουμε την καθημερινότητα των πολιτών και τις υπηρεσίες
______________
ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
• Ολοκληρώθηκε η προμήθεια δύο μηχανημάτων για δράσεις Πολιτικής Προστασίας, ενός γεωργικού ελκυστήρα και ενός ισοπεδωτή γαιών (Graider), έγινε επάνδρωσή τους με το κατάλληλο προσωπικό (χειριστές) και ανταποκριθήκαμε σε μεγάλου όγκου άμεσες επεμβάσεις τόσο προληπτικές πριν της ενάρξεως της αντιπυρικής περιόδου, όσο και κατά την διάρκεια αυτής.
• Ανταποκριθήκαμε σε όλα τα συμβάντα Πολιτικής Προστασίας που ζητήθηκε η συνδρομή του Δήμου Κορινθίων, τόσο με ανθρώπινο δυναμικό όσο και με οχήματα και λοιπά μηχανήματα & εξοπλισμό.
• Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά άσκηση επί χάρτου με την ονομασία «ΣΟΛΥΓΕΙΑ 2022» για την προληπτική εκκένωση της περιοχής ΑμονίουΦραγκολίμανου, με την παρουσία του αρμόδιου Υπουργού κ. Χρήστου Στυλιανίδη και λοιπών υπηρεσιακών παραγόντων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ
Παρόλο που ο τομέας παρουσιάζει δυσκολίες λόγω της φύσης του αντικειμένου, το Τμήμα παρουσίασε μια δυναμική οργάνωσης.
• Ολοκληρώνεται το προσεχές διάστημα η τοποθέτηση οστεοθυρίδων σε όλα τα κοιμητήρια του Δήμου μας, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η ανάθεση υπηρεσιών ταφών-εκταφών και παράλληλα διατηρείται η φύλαξη του κοιμητηρίου Εξαμιλίων μέσω εταιρείας στατικής φύλαξης (security).
ΤΜΗΜΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ
Ανταποκριθήκαμε άμεσα στις ανάγκες συντήρησης κοινοχρήστων χώρων πρασίνου αναλόγως των δυνατοτήτων της υπηρεσίας και του διαθέσιμου προσωπικού μόνιμου & έκτακτου που με μέριμνα μας προσελήφθη με τα διάφορα ενεργά προγράμματα απασχόλησης προσωπικού ορισμένου χρόνου.
• Έγινε μετά από πολλά χρόνια αντικατάσταση παγκακίων σε κοινόχρηστους χώρους στην Κόρινθο, στην Αρχαία Κόρινθο, στον Σολωμό και στην Ξυλοκέριζα και αναμένεται η έγκριση σχετικού επιπλέον κονδυλίου για αντικατάσταση όλων των φθαρμένων και χαλασμένων παγκακίων σε όλο τον Δήμο Κορινθίων.
• Έγινε υποβολή στο Πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση & Λοιπές Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ολοκληρωμένης πρόταση δημιουργίας 7 Πάρκων Τσέπης (Pocket Parks) για την πόλη της Κορίνθου, διαδικασία που βρίσκεται λίγο πριν την τελική ένταξη και χρηματοδότηση του έργου με το ποσό των 242.847 €.
 
ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
• Προετοιμασία για την υποβολή ολοκληρωμένης πρότασης στη νέα Πρόσκληση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό του Δήμου Κορινθίων. Ποσό χρηματοδότησης: 1.620.000 €
• Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το έργο εναρμόνισης του Δήμου Κορινθίων με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR), για πρώτη φορά και ενώ η σχετική υποχρέωση του Δήμου υπήρχε από το 2018.
• Εντάχθηκε και χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα «Α. Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών το έργο: «ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ & ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ» – Ποσό χρηματοδότησης: 867.595 € Το έργο βρίσκεται ήδη σε διαγωνιστική διαδικασία.
• Ολοκληρώθηκε & υλοποιήθηκε το χρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα WiFi4eu (δωρεάν ασύρματο δίκτυο) και έγινε επίσης επέκταση δωρεάν δικτύου WiFi στην κεντρική πλατεία «Π. Τσαλδάρη» στην Κόρινθο. Επίσης έγινε επέκταση του δωρεάν ασύρματου δικτύου WiFi στο εμπορικό κέντρο της πόλης.
• Σύντομα θα ολοκληρωθεί και αντίστοιχο έργο με την δωρεάν πρόσβαση σε ασύρματο δίκτυο WiFi για τους κατοίκους & επισκέπτες στο κέντρο της Αρχαίας Κορίνθου.