Γιατρός χρησιμοποιούσε ΑΜΚΑ ασθενών για να συνταγογραφεί ναρκωτικά σε χρήστες

76

Ο χώρος της ιατρικής δέχεται βαρύτατα πλήγματα τον τελευταίο καιρό. Εκτός από τους ψευτογιατρούς, έχουμε και αυτούς που καταπατούν χυδαία τον όρκο που πήραν. Αυτή τη φορά στην Πάτρα, γιατρός έκανε κάτι το πρωτοφανές: χρησιμοποιούσε τα ΑΜΚΑ ασθενών για να συνταγογραφεί ναρκωτικά εν αγνοία τους!

Η αρχή για τη διερεύνηση της υπόθεσης έγινε από τις καταγγελίες που έκαναν αρκετοί ασφαλισμένοι, τις οποίες επιβεβαίωσε και η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Άννα Μαστοράκου. Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πελοπόννησος», ανέφερε πως ο εν λόγω γιατρός είναι μέλος του Συλλόγου και με την περίπτωσή του έχει ασχοληθεί εκτεταμένα το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Πελοποννήσου, ενώ πρόσθεσε πως έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να λάβει τέλος η δράση του γιατρού, η οποία έχει αναστατώσει τους ασθενείς.

«Τον έχουμε καλέσει σε απολογία. Του έχουμε κάνει προσωπικές συστάσεις. Τον έχουμε παραπέμψει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και επιπροσθέτως έχει επιληφθεί του θέματος και ο εισαγγελέας. Από την πλευρά μας, δράσαμε άμεσα και πράξαμε όλα όσα προβλέπονται από το καταστατικό μας και από τον νόμο», αναφέρει η κυρία Μαστοράκου.

Την ίδια στιγμή, το θέμα γνωστοποιήθηκε από την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και στον ΕΟΠΥΥ, από τον οποίον ζητήθηκε να γίνουν έλεγχοι, καθώς και να κινηθούν οι διαδικασίες, ώστε ο γιατρός να αποκλειστεί από τη διαδικασία της συνταγογράφησης. Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, εξακολουθούν να πληθαίνουν οι καταγγελίες των ασθενών ότι ο συγκεκριμένος γιατρός φέρεται να δέχεται στο ιατρείο του πολλούς χρήστες ναρκωτικών και να καλύπτει τις ανάγκες τους για χρήση ουσιών μέσω της συνταγογράφησης σε… άλλους ασθενείς!

Αυτό, βέβαια, σημαίνει ότι δεν έχει μπει ακόμα τέλος στη δράση του, παρόλο που η διερεύνηση της υπόθεσης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Η πρόεδρος του ΙΣΠ αναγνωρίζει ότι υπάρχει καθυστέρηση στον έλεγχο του γιατρού, γεγονός που προκαλεί έντονο προβληματισμό και ερωτήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ