Για άλλη μια φορά στον “ύπνο” του δικαίου η Περιφέρεια – Φραγμένα ρέματα στην Κορινθία….

74

 

Η έλλειψη μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας γίνεται εμφανής και στην περίπτωση των ρεμάτων στις περιοχές ΣωληνάριΧαλκί και Πουλίτσα του Δήμου Βέλου – Βόχας, τα οποία έχουν φτάσει στο όριο υπερχείλισης καθώς όπως ανάφερε ο αντιπεριφερειάρχης Πελοπίδας Καλλίρης «δεν υπάρχει διέξοδος για το νερό».

Ήδη στις περιοχές ΒραχάτιΕυαγγελίστριαΚοκκώνι και Νεράτζια, έχουν πλημμυρίσει σπίτια.

Κατόπιν εορτής και ενώ υπήρχε προειδοποίηση για την έλευση του κυκλώνα, τα μηχανήματα της Περιφέρειας εργάζονταν  χθες , όχι στο παρά πέντε αλλά στο και πέντε  για να ανοίξουν τα ρέματα, ώστε να βρει διέξοδο το νερό.

Λόγο των ισχυρών ανέμων σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων στο Δήμο Βέλου – Βόχας, ενώ έγινε κατολίσθηση στο δρόμο Ισθμού – Επιδαύρου.

Πλημμύρες στο Ξυλόκαστρο

Από την επέλαση του κυκλώνα ” Ζορμπά” δεν γλύτωσε και η πόλη του    Ξυλοκάστρου

που προκλήθηκαν καταστοφές μέσα  στην πόλη του Ξυλοκάστρου, αλλά και σε άλλες περιοχές του δήμου. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δήμαρχος Ηλίας Ανδρικόπουλος«έχουμε σοβαρά προβλήματα και έχουμε δεχθεί, ως δήμος, περισσότερες από 100 κλήσεις από συμπολίτες μας, που μας ζητούν βοήθεια». Επίσης ανέφερε ότι έχουν πλημμυρίσει αρκετά σπίτια όχι μόνο στο Ξυλόκαστρο, αλλά και στις περιοχές ΜελίσσιΚαμάριΛουτρόΡίζα «και γενικά σε όλο το παραλιακό μέτωπο».

Ακόμη, σύμφωνα με τον δήμαρχο, «εξ αιτίας των βροχοπτώσεων έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στους δρόμους και στις υποδομές».

.Πλημμύρες και στο Κιάτο

Όλη η παραλιακή ζώνη του Κιάτου έχει πλημμυρίσει, ανέφερε, ο δήμαρχος, Σπύρος Σταματόπουλος, προσθέτοντας ότι «έχουν πληγεί και σπίτια».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, «έχει κλείσει η παλαιά εθνική οδός Αθηνών – Πατρών στα σημεία απ΄ όπου περνούν ποτάμια και χείμαρροι, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος για οδηγούς και επιβάτες».

Τέλος, ο δήμαρχος απήθυνε  έκκληση προς τους πολίτες, «να μην πλησιάζουν την παραλιακή ζώνη και τα ποτάμια», διότι όπως τόνισε, «υπάρχει μεγάλος κίνδυνος».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ