Γνωρίζετε ποια κωμόπολη είναι η… «σιδηρά κυρία» της Πελοποννήσου; [εικόνες]

74

Μοναδική και επιβλητική, ήρεμη και χαλαρωτική, η Μεθώνη είναι ένας από τους αγαπημένους προορισμούς στην Πελοπόννησο για ένα city break ή ένα Σαββατοκύριακο ακόμη. Για να φθάσετε, θα πάρετε την Εθνικό Οδό Αθηνών-Κορίνθου-Τριπόλεως και ακολούθως θα περάσετε στην διαδρομή Τρίπολη–Μεγαλόπολη-Καλαμάτα. Από εκεί ακολουθείτε την σήμανση προς Μεθώνη, ωστόσο έχετε υπόψη ότι παρά την απόσταση -απέχει περίπου 300 χλμ. από  Αφού φτάσετε στην Καλαμάτα, ακολουθείτε τη σήμανση προς Μεθώνη.

Είναι κτισμένη στο νοτιότερο άκρο της Μεσσηνίας και έχει ως σήμα κατατεθέν το κάστρο της, ενθύμιο των κατακτητών. Πρόκειται για το φρούριο που έχτισαν οι Ενετοί το 1209 στα ερείπια μίας αρχαιοελληνικής πόλης, ενώ, αργότερα, οι Τούρκοι πρόσθεσαν το Μπούρτζι πάνω στο μικρό νησάκι, το οποίο χρησιμοποίησαν σαν φυλακή.  Η θέση του είχε στρατηγική σημασία, αφού είναι κτισμένο σε έναν βράχο που εισχωρεί στην θάλασσα και χωρίζεται από την ξηρά με τεχνητή τάφρο.

Όσο για τις δραστηριότητές σας εκεί είναι τόσες πολλές. Αυτό το κομμάτι της Πελοποννήσου είναι από τα πιο όμορφα και τα χωριά που μπορείτε να επισκεφθείτε είναι δεκάδες. Διαλέξτε ανάμεσα στα Μικρή Μαντινεία, Άγιος Νικόλαος, Βέργα, Γαργαλιάνοι, Καρδαμύλη, Κορώνη, Κυπαρισσία, Μεθώνη, Πεταλίδι, Πύλος, Στούπα, Φιλιατρά, Φοινικούντας, Χώρα Τριφυλίας, και οργανώστε τις διακοπές των ονείρων σας.

 

travelstyle.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ