Γ.Πουλοκέφαλος”Η χθεσινή ημέρα ήταν σημαντική για την Σπάρτη…ξεκινάει επιτέλους το νέο μουσείο”

83

Η χθεσινή ημέρα ήταν μια σημαντική ημέρα για την πόλη της Σπάρτης και της Λακωνίας γενικότερα !
” Έπεσαν” οι υπογραφές για την ανάθεση της οριστικής μελέτης για το Νέο Μουσείο της Σπάρτης !
Μετά από αδικαιολόγητες καθυστερήσεις ετών και ετών και αφού χάθηκε πολύτιμος χρόνος και με εξασφαλισμένη τη χρηματοδότηση της μελέτης, τουλάχιστον σε 1,5 χρόνο από τώρα θα υπάρχει οριστική μελέτη για το μεγάλο αυτό έργο !
Μετά για τα χρήματα που απαιτούνται για την κατασκευή του θα δούμε !
Τουλάχιστον ας υπάρχει η μελέτη!
Με σφιχτά χρονοδιαγράμματα σε όλα τα στάδια ( μελέτη, δημοπράτηση,προσυμβατικοί έλεγχοι, κατασκευή) μπορούμε να ευελπιστούμε ότι σε 8 χρόνια από τώρα θα μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα δούμε έτοιμο αυτό το έργο.
Για το πως φτάσαμε στη χθεσινή μέρα θα καταγραφεί στην ιστορία της μικρής μας κοινωνίας ότι όταν το κίνημα των ενεργών πολιτών ΘΕΛΕΙ και ΞΕΡΕΙ , τότε πραγματικά ΜΠΟΡΕΙ !
Χωρίς μεμψιμοιρίες, χωρίς, καθυστερήσεις, χωρίς γκρίνιες, από τώρα και στο εξής ας συμβάλουμε όλοι, ώστε το Παλακωνικό αυτό αίτημα και ταυτόχρονα όνειρο, να γίνει επί τέλους πραγματικότητα !
Το ιστορικό φορτίο που κουβαλάει η πόλη της Σπάρτης να βρει δικαίωση!
Και από τώρα πλέον να συναποφασίσουμε και να σχεδιάσουμε το επόμενο κρίσιμο και επίσης σημαντικό βήμα για την μεγάλη υπόθεση της τμηματικής ανασκαφής και ανάδειξης του τμήματος της Αρχαίας Σπάρτης στο χώρο που βρίσκεται ανάμεσα στο Αρχαίο Θέατρο και το δομημένο τμήμα της πόλης!
Πεδίον δόξης λαμπρόν για τους ταγούς αυτού του τόπου!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ