Γ. Ψυχογιός: Κοινωνικά επιδόματα και τιμολόγια των ΑμεΑ χάνονται…

82

Γ. Ψυχογιός: Κοινωνικά επιδόματα και τιμολόγια των ΑμεΑ χάνονται λόγω αύξησης των αντικειμενικών αξιών. Η κυβέρνηση υπόλογη απέναντι στους πιο ευάλωτους.

Η αύξηση των αντικειμενικών αξιών οδηγεί σε περικοπές κρίσιμων κοινωνικών επιδομάτων και τιμολογίων για ΑμεΑ και χρόνια πάσχοντες. Για το σοβαρό αυτό θέμα που αφορά σε βασικά δικαιώματα των πιο ευάλωτων, ακολουθεί βίντεο με την  πρόσφατη παρέμβασή του κ. Γ. Ψυχογιού στη Βουλή. Άμεσα θα κατατεθεί και Ερώτηση στα συναρμόδια Υπουργεία.

Ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τοποθετήθηκε πριν λίγες μέρες κατά τη συνεδρίαση των Επιτροπών Δημόσιας Διοίκησης και Οικονομικών της Βουλής και αξιοποιώντας Υπόμνημα της ΕΣΑΜΕΑ όπως του κοινοποιήθηκε, επισήμανε τις πολύ σοβαρές επιπτώσεις της αύξησης των αντικειμενικών αξιών και για τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας και ζήτησε άμεσες ενέργειες από την κυβέρνηση για την αποκατάσταση της αδικίας. Χαρακτηριστικά τόνισε: «…  Όπως, εξάλλου, αναφέρει στο υπόμνημά της η ΕΣΑΜΕΑ, η αύξηση αυτή δημιουργεί σειρά εμποδίων, και στα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, και οδηγεί στην περικοπή κοινωνικών επιδομάτων αλλά και σημαντικών ελαφρύνσεων, όπως το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, που είναι κρίσιμα για την αξιοπρεπή διαβίωση τους. Επιπλέον, η Κυβέρνηση έχει ήδη δείξει ότι μειώνοντας οριζόντια τον ΕΝΦΙΑ ευνοεί κυρίως όσους έχουν μεγάλες ιδιοκτησίες και όχι τους μικρομεσαίους ιδιοκτήτες που αποτελούν και την κοινωνική πλειοψηφία»