Δήλωση Βασίλη Πανταζή για το Στρατόπεδο Κορίνθου.

91

Κοντεύει πια να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός για το στρατόπεδο Κορίνθου ο οποίος άρχισε με την απόφαση Μπεγλίτη, συνεχίστηκε με την πρωινή έφοδο Δένδια και ολοκληρώνεται με την δημιουργία κέντρου ανοικτής δομής.
Φυσικά σημαντικό «εργαλείο» για την εφαρμογή του σχεδίου ήταν η υπογραφή στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ του τότε ΥΠΕΞ ΓΑΠ, σύμφωνα με την οποία δινόταν το δικαίωμα στα Ευρωπαϊκά κράτη να μας επιστρέφουν όσους παράνομους μετανάστες συλλαμβάνουν.
Αυτή τη συμφωνία την ακολούθησαν και οι επόμενες κυβερνήσεις γιατί ως γνωστό «Πρώτα η Ελλάδα».
Μην ξεγελιόμαστε.
Οι μετανάστες δεν έχουν καμία όρεξη να παραμείνουν εδώ.
Απλώς δεν μπορούν να φύγουν γιατί σκοντάφτουν στην γελοιότητα που διέπει το Ελληνικό κράτος τις τελευταίες δεκαετίες.
Επίσης να θυμηθούμε ότι όταν σαν χώρα ζούσαμε την επίπλαστη ευμάρεια με ξένα χρήματα, οι μετανάστες ήταν οι «καημένοι» που τους βάζαμε να κάνουν κανά μεροκάματο στα χωράφια μας και στα σπίτια μας γιατί εμείς μεγαλοπιαστήκαμε και τα παιδιά μας πρέπει τα καημένα να κοιμηθούν μέχρι το μεσημέρι αφού είναι κουρασμένα από τη διασκέδαση.
Ας μην τα βάζουμε λοιπόν με τους μετανάστες αλλά με την αδυναμία μας, την προχειρότητα μας, την αδιαφορία μας και τον ωχαδελφισμό μας. Και κυρίως με το κράτος μας το οποίο είναι φυσικά απόλυτη εικόνα μας.
Ά. Και μην ξεγελιόμαστε από δικαιολογίες «δεν ήξερα, αιφνιδιάστηκα, θα κάνουμε ψηφίσματα και πορείες και θα το σταματήσουμε».
Απλά τυπικά πυροτεχνήματα να καλύψουμε την δική μας αδιαφορία.
Απειλές χωρίς ουσία όταν δεν συνοδεύονται άλλωστε από το «ειδάλλως θα …..», είναι γνωστό που καταλήγουν.

Με εκτίμηση
Βασίλειος Πανταζής
Πολιτικός μηχανικός ΕΜΠ
Τηλ. 6936872219

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ