Δήμος Βέλου- Βόχας-ανάδειξη του ναού Αγίου Νικολάου στο Χαλκί-φωτο

285
Εγκρίθηκαν 200.000,00€ για την ανάδειξη του ναού Αγίου Νικολάου στο Χαλκί μέσα από το ΠΕΠ (Περιφερειακό Πρόγραμμα) Πελοποννήσου
Ένα αίτημα της τοπικής κοινωνίας μετά από χρόνια πολλών προσπαθειών γίνεται πραγματικότητα.
Πρόκειται για την στερέωση, αποκατάσταση και ανάδειξη του ναού του Αγίου Νικολάου στο Χαλκί του Δήμου Βέλου – Βόχας, με προϋπολογισμό 200.000 ευρώ και δικαιούχο την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας.
Με την ολοκλήρωση των εργασιών το μνημείο θα στερεωθεί, θα αποκατασταθεί και θα αναδειχθεί κατά τρόπο ανάλογο με την ιστορική, αρχαιολογική και καλλιτεχνική του αξία, ενώ θα αναβαθμιστεί αισθητικά, παράλληλα με την λειτουργική του βελτίωση, ο περιβάλλων χώρος του.
Ο Δήμαρχος Αννίβας Παπακυριάκος ευχαριστεί θερμά όσους συνέβαλαν σε αυτή την θετική εξέλιξη και κυρίως τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Αναστάσιο Γκιολή και την θεματική Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κα. Αθηνά Κόρκα.
Είναι απόδειξη πως όταν ενώνουμε δυνάμεις κερδισμένος πάντα είναι ο τόπος μας.
Οι φωτογραφίες είναι από την επίσκεψη που πραγματοποίησαν την Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας κα. Αθηνά Κόρκα, η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΄΄ΑΝΕΛΙΞΗ΄΄ κα. Μαρία Καλλίρη, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Χαλκείου κ. Μπακιρντζής καθώς επίσης και εκπρόσωποι της ΕΦΑ Κορινθίας κ.κ. Αγρέβης και Σιδηρόπουλος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ