Δήμος Βέλου Βόχας: Τι αποφασίστηκε για αντιπλημμυρικά, σχολεία και οδοποιίες

64

Στα αποτελέσματα των συναντήσεων που είχε την προηγούμενη εβδομάδα με τον γενικό γραμματέα Υποδομών και τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα αναφέρθηκε ο δήμαρχος Βέλου Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος.

Από την συνάντηση στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας
με τον νεο περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα

Για την συνάντηση με τον κ.Νίκα ο κ. Παπακυριάκος ενημέρωσε ότι δόθηκε η δυνατότητα να μιλήσουν με τον περιφερειάρχη για τις συμβάσεις που εκκρεμούσαν και εκκρεμούν ακόμα ανάμεσα στον δήμο και την περιφέρεια. Σε 15 ημέρες θα γίνει νέα συνάντηση στην οποία θα ξεκαθαριστεί ποια έργα θα μπουν στο ΕΣΠΑ και ποια θα μπουν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Εκτός από τα αντιπλημμυρικά έργα o δήμος σκοπεύει να εντάξει κατασκευή σχολείων και οδοποιίες.
Στην συζήτηση Παπακυριάκου – Νίκα έγινε προσπάθεια να ανιχνευτούν οι προθέσεις της νέας διοίκησης της περιφέρειας και για το θέμα των απορριμμάτων. Ο δήμαρχος βέλου Βόχας μετέφερε την τοποθέτηση του περιφερειάρχη ότι δεν φταίνε οι δήμαρχοι για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, την ίδια ώρα που η λύση της περιφέρειας απομακρύνεται, καθώς το ζήτημα των απαλλοτριώσεων για την υλοποίηση του project του ΣΔΙΤ μεταφέρθηκε στο μέλλον.

Ο Αννίβας Παπακυριάκος με τον γγ Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη

Ο κ. Παπακυριάκος είχε και μία ακόμα συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Υποδομών για τις χρηματοδοτήσεις που αφορούν τα αντιπλημμυρικά έργα. Πρόκειται για ένα θέμα που -αν δεν είχαν μεσολαβήσει οι εκλογές και η αλλαγή της κυβέρνησης- θα είχε ήδη προχωρήσει: «Συναντήθηκα με τον κ. Καραγιάννη και τον ενημέρωσα για όλα τα έργα που εκκρεμούν για την αντιπλημμυρική θωράκιση του δήμου μας: για τις μελέτες που υπάρχουν τις επικαιροποιήσεις των μελετών που έχουν γίνει. Στην συνάντηση έδωσαν το παρών και οι γενικοί διευθυντές του υπουργείου και πλέον το επόμενο διάστημα θα έχουμε νεότερα. Ανάλογες επαφές έχουν γίνει και με τον κ. Νίκα στην περιφέρεια για τις δύο χρηματοδοτήσεις, οι οποίες ισχύουν παρά τα όσα ακούγονται…».

Έγιναν δύο διαγωνισμοί που κατέστησαν άγονοι και προκειμένου να έχουν τα αυτοκίνητα καύσιμα ο δήμος βέλου Βόχας συνέχισε με τις διαδικασίες που επιβάλλει ο νόμος…

Τέλος ο κ. Παπακυριάκος έδωσε μία έμμεση απάντηση στον Θανάση Μανάβη για το θέμα της προσφυγής που είχε καταθέσει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας σε βάρος του δήμου στην αποκεντρωμένη περιφέρεια και αφορούσε την προμήθεια πετρελαίου και καυσίμων για την περίοδο 2019-2020. ¨Όπως είπε ο ίδιος δεν θεωρεί ότι πρόκειται για δικαίωση του δήμου, αλλά για δικαίωση των υπηρεσιών που κάνουν καλά την δουλειά του. Σημείωσε ακόμα ότι κάποιοι έχουν στο μυαλό τους το πρότυπο ενός δημάρχου «κάου-μπόι» ο οποίος κάνει ό,τι θέλει: «Ο τρόπος με τον οποίο θέλει ο καθένας να κάνει αντιπολίτευση δεν είναι το μείζον. Για μένα το μείζον είναι να λύνουμε τα προβλήματα των δημοτών. Επί του συγκεκριμένου ο δήμαρχος έδωσε την πολιτική εντολή που λέει ότι τα αυτοκίνητα πρέπει να έχουν καύσιμα. Οι διαδικασίες ξεκίνησαν και εξελίχτηκαν καθ όλα νόμιμα. Έγιναν δύο διαγωνισμοί που κατέστησαν άγονοι και προκειμένου να έχουν τα αυτοκίνητα του δήμου καύσιμα συνεχίσαμε με τις διαδικασίες που επιβάλλει ο νόμος…»
Ο κ. Παπακυριάκος εξήγησε ότι η αντίδραση του δήμου ήταν στην κατεύθυνση να δώσει σε όλους να καταλάβουν ότι οι υπηρεσίες λειτουργούν νόμιμα και οι διαδικασίες είναι σύννομες. «Παράλληλα έπρεπε να προστατεύσουμε και τους υπαλλήλους του δήμου για τους οποίους ακούστηκε ότι δεν έπραξαν σωστά. Εγώ οφείλω να υπερασπιστώ όχι εμένα, αλλά τους εργαζόμενους που κάνουν την δουλειά τους…».

korinthia.net.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ