Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για την τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα»

69
ÁÈÇÍÁ - ÁÐÏËÏÃÉÁ ÔÙÍ ÖÅÑÏÌÅÍÙÍ ÙÓ ÌÅËÙÍ ÔÇÓ ÏÑÃÁÍÙÓÇÓ "ÅÐÁÍÁÓÔÁÔÉÊÇ ÁÕÔÏÁÌÕÍÁ¨" (EUROKINISSI)

Ενώπιον της δικαιοσύνης οδηγήθηκαν οι δυο συλληφθέντες που φέρονται να συνδέονται με την Οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα» στην οποία αποδίδεται σειρά «χτυπημάτων» στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ αλλά και σε Πρεσβείες. Οι δυο κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με βαρύτατα αδικήματα σχετικά με τρομοκρατικές πράξεις για τα οποία θα απολογηθούν την ερχόμενη Τρίτη.

Συνοδευόμενοι από ισχυρή αστυνομική δύναμη, με τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα και φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα, οι δυο κατηγορούμενοι, 41 και 45 ετών αντίστοιχα, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Μάλιστα, στο κατώφλι της Εισαγγελίας ο ένας από τους κατηγορούμενους επιτέθηκε φραστικά σε δημοσιογράφους και τεχνικούς ενώ επιχείρησε να κλωτσήσει τηλεοπτική κάμερα.

Σε βάρος των δυο κατηγορουμένων, αλλά και δύο ακόμα ατόμων που αναζητούνται, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα και πέντε πλημμελήματα.

Συγκεκριμένα, σε βάρος των κατηγορουμένων απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες των τρομοκρατικών πράξεων από κοινού και κατ´ εξακολούθηση, της τρομοκρατικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατοχής εκρηκτικών υλών, της διακεκριμένης περίπτωση όπλων, της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, της παράνομης οπλοφορίας, της παράνομης οπλοχρησίας, της παράνομης οπλοκατοχής και της προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών.

Επιπλέον, σε βάρος των δυο συλληφθέντων εκτελέστηκε το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος τους για τη ληστεία σε κατάστημα ΟΠΑΠ στο Χολαργό στις 21 Οκτωβρίου 2019 η οποία, σύμφωνα με τις αρχές , αποτέλεσε την αρχή για να ξετυλιχτεί το κουβάρι της υπόθεσης.

Τότε, το όπλο του 41χρονου εκπυρσοκρότησε κατά λάθος και τραυμάτισε τον 46χρονο συνεργό τους ο οποίος αναζητείται καθώς εμφανίζεται να πρωταγωνιστεί στο σύγχρονο αντάρτικο πόλης.

Ο 41χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι παλιός γνώριμος των αρχών καθώς είχε συλληφθεί το 2010 μαζί με τον Νίκο Μαζιώτη και την Πόλα Ρούπα αμέσως μετά το θάνατο του Λάμπρου Φούντα στον Νέο Κόσμο. Ο 45χρονος εμφανίζεται να είναι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού στο Χολαργό όπου βρέθηκαν τα όπλα στα οποία η βαλλιστική έρευνα φέρεται να «έδειξε» την «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Όπως εκτιμούν αρμόδιες πηγές το οπλοστάσιο που εντοπίστηκε στη γιάφκα του Χολαργού μαρτυρά ότι ετοίμαζαν νέα χτυπήματα.

πηγή-newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ