Δείτε ένα σπουδαίο μνημείο της φύσης όχι μόνο για την Πελοπόννησο αλλά και για όλη την Ελλάδα!-φωτο

135

Το Σπήλαιο Καψιά είναι ένα σπουδαίο μνημείο της φύσης όχι μόνο για την Πελοπόννησο αλλά και για όλη την Ελλάδα.

Βρίσκεται στον νομό Αρκαδίας περίπου 15 χιλιόμετρα μακριά από την Τρίπολη και μόλις 1,5 χιλιόμετρο βόρεια από το ομώνυμο χωριό Κάψια στην κλειστή λεκάνη του Μαντινειακού οροπεδίου. Η έκταση του σπηλαίου που έχει εξερευνηθεί μέχρι σήμερα είναι περίπου 6.500 τετραγωνικά μέτρα.

Το σπήλαιο ερευνήθηκε για πρώτη φορά από το Γάλλο αρχαιολόγο Γουσταύο Φουζέρ το 1887, ο οποίος έκανε έρευνες στην περιοχή ενώ το 1974 ανακαλύφθηκε νέο τμήμα του σπηλαίου, το οποίο αποτελεί έναν πραγματικό θησαυρό. Οι επισκέπτες που φτάνουν εκεί και το θαυμάζουν από κοντά μπορούν να καταλάβουν το γιατί. Θεωρείται μάλιστα από τους ειδικούς ως ένα από τα 10 πιο αξιόλογα σπηλαία της ελληνικής επικράτειας.

Ένας από τους πιο φημισμένους χώρους του Σπηλαίου είναι η Αίθουσα «Θαυμάσιων» και αυτό δεν είναι τυχαίο, καθώς εκεί παρουσιάζονται οι σπανιότεροι χρωματισμοί λιθωματικού υλικού από κάθε άλλο ελληνικό σπήλαιο. Πρόκειται κυριολεκτικά για ένα έργο τέχνης, απαράμιλλης ομορφιάς δημιουργημένο από τον πιο ταλαντούχο καλλιτέχνη, την ίδια τη φύση.

Οι εικόνες που θα δει ο επισκέπτης θα του μείνουν αλησμόνητες και θα τον κάνουν να ταξιδέψει σε μια μοναδική διαδρομή στα έγκατα της γης…

spilaio2

 

spilaio3

 

spilaio4

 

spilaio5

 

spilaio6

 

spilaio7

 

spilaio8

 

spilaio9

 

spilaio10

Πηγή φωτογραφιών: spilaiokapsia.gr-https://www.gargalianoionline.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ