Δείτε το χωριό της Πελοποννήσου που βρίσκεται στη σκιά ενός πλάτανου 1.000 ετών!-φωτο

148

Η Πελοπόννησος φημίζεται για τα όμορφα χωριά της και τις πολλές επιλογές που σου προσφέρει είτε θες πολυήμερη είτε ολιγοήμερη απόδραση. Η Λακωνία είναι ένας από τους προορισμούς που θα λατρέψεις από την πρώτη φορά που θα βρεθείς εκεί και θα έχεις πολλούς λόγους για να επιστρέψεις. Ένας από αυτούς τους λόγους είναι τα μικρά και γραφικά χωριά της Λακωνίας που σε μεταφέρουν σε μια άλλη Ελλάδα, πιο απλή και πιο παραδοσιακή. Ένα χωριό όπως είναι η Άρνα. Πανέμορφο, μικρό και με ένα αξιοθέατο ξεχωριστό. Έναν πλάτανο που μετράει πάνω από 1.000 χρόνια ζωής.

Άρνα: Το πανέμορφο χωριό με τους λίγους κατοίκους

Η Άρνα είναι ένα καταπράσινο χωριό στη Λακωνία, χτισμένο σε υψόμετρο 750 μέτρων. Το τοπίο είναι ονειρικό και είναι λογικό αν σκεφτείς ότι είναι χτισμένο στις πλαγιές του Ταΰγετου. Το μάτι σου θα χαθεί μέσα στο πράσινο καθώς όλη η περιοχή είναι γεμάτη πλατάνια, καστανιές και μηλιές. Αν πας φθινόπωρο μπορεί να σκύψεις και να μαζέψεις από το χώμα καρύδια πεσμένα κατευθείαν από τα δέντρα. Και φυσικά θα ηρεμήσεις και θα απολαύσεις την ησυχία της περιοχής.

Επίσης θα κάνεις ένα μίνι γαστρονομικό ταξίδι δοκιμάζοντας γεύσεις όπως τις φτιάχνουν οι νοικοκυρές παραδοσιακά στα χωριά. Σε μικρά καφενεδάκια και ταβερνάκια. Παρέα με κρασί ή τσίπουρο ενώ έξω ίσως βρέχει. Το απόλυτο φθινοπωρινό σκηνικό που θα σε κάνει να μη θες να φύγεις. Οι λίγοι κάτοικοι του χωριού, επίσης, φροντίζουν για να περάσεις καλά με την ιδιαίτερη φιλοξενία τους.

Πέρα από αυτά, ένα αξιοθέατο της φύσης θα σου κάνει εντύπωση στο χωριό Άρνα. Και μιλάμε για τον θεόρατο πλάτανο που δεσπόζει εκεί. Ο περίφημος και γιγάντιος πλάτανος έχει ύψος 30 μέτρα και η περίμετρος του κορμού του φτάνει στα 13,80 μέτρα. Ένα εντυπωσιακό μνημείο της φύσης μπροστά σας.

Πώς θα πας στην Άρνα

Για να βρεθείς στην Άρνα θα πρέπει να κινηθείς προς την ανατολική πλαγιά του Ταϋγέτου.  Θα περάσεις μέσα από μια πανέμορφη ορεινή διαδρομή κοντά στα 850 μέτρα. Αυτό και μόνο κάνει την οποιαδήποτε απόσταση ακόμη πιο δελεαστική. Ακόμη κι αν δεν θες να έχεις σαν βάση σου την Άρνα, μπορείς να μείνεις στο Γύθειο  (που απέχει 35 χιλιόμετρα) και να κάνεις την μονοήμερη εκδρομή σου εκεί. Ωστόσο το μικρό αυτό χωριό διαθέτει ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια από τα οποία θα μείνεις απόλυτα ευχαριστημένος. Για να δεις πού ακριβώς βρίσκεται η Άρνα πάτησε ΕΔΩ.

πηγή- gargalianoionline.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ