Δεκάδες πανέμορφα φλαμίνγκο προσγειώθηκαν στον υδροβιότοπο Ναυπλίου – Νέας Κίου -βίντεο-φωτο

209
Δεκάδες πανέμορφα φλαμίνγκο επισκέφτηκαν για ακόμα μία φορά τον φιλόξενο Υδροβιότοπο Ναυπλίου Νέας Κίου στην Αργολίδα, Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020. Την περίοδο αυτή τα φοινικόπτερα βρίσκονται στην Φθινοπωρινή μετανάστευση των πτηνών και μετακινούνται μεταξύ της Ευρώπης και της Αφρικής. Το κοινό φοινικόπτερο ή φοινικόπτερος ρόδινος είναι ένα μεγάλο είδος φλαμίνγκο που απαντά και στον ελλαδικό χώρο. Ζει στους υγρότοπους των παράκτιων χωρών της Μεσογείου, την Αφρική, την Ινδική υποήπειρο και την Μέση Ανατολή. Η επιστημονική του ονομασία είναι Phoenicopterus roseus και δεν περιλαμβάνει υποείδη.
Δεκάδες πανέμορφα φλαμίνγκο αφίχθησαν για ακόμα μία φορά τον φιλόξενο υδροβιότοπο Ναυπλίου-Νέας Κίου στην Αργολίδα την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020.

Την περίοδο αυτή τα φοινικόπτερα βρίσκονται στην Φθινοπωρινή μετανάστευση των πτηνών και μετακινούνται μεταξύ της Ευρώπης και της Αφρικής. Το κοινό φοινικόπτερο ή φοινικόπτερος ρόδινος είναι ένα μεγάλο είδος φλαμίνγκο που απαντά και στον ελλαδικό χώρο.
Ζει στους υγρότοπους των παράκτιων χωρών της Μεσογείου, την Αφρική, την Ινδική υποήπειρο και την Μέση Ανατολή. Η επιστημονική του ονομασία είναι Phoenicopterus roseus και δεν περιλαμβάνει υποείδη.

Το μεγάλο φλαμίνγκο έχει 120-145 εκ. μήκος, 187 εκ. ύψος, άνοιγμα φτερών 140-170 εκ. και βάρος 3-4 κιλά το αρσενικό και 2-3,3 κιλά το θηλυκό. Έχει λεπτό σώμα και μακρόστενα πόδια και λαιμό. Το φτέρωμα στα ενήλικα άτομα είναι λευκό, όμως πολλές φορές γίνεται ρόδινο, λόγω της χρωστικής ουσίας που παίρνει από την τροφή του.

Οι φτερούγες του είναι ανοιχτές ή σκούρες κόκκινες με μαύρες άκρες ερετικών. Το ράμφος του είναι ρόδινο κι αυτό με μαύρο χρώμα στην άκρη. Τα νεαρά άτομα είναι σκούρα γκριζοκάστανα με λευκό ουροπύγιο και σχεδόν μαύρα πόδια.

Γίνεται σεξουαλικά ώριμο σε ηλικία 2-3 ετών. Είναι μονογαμικό είδος που φωλιάζει σε αποικίες. Το θηλυκό γεννά 1-2 αυγά τα οποία επωάζει για 28-29 ημέρες. Τα μικρά φεύγουν από την φωλιά 70-75 ημέρες μετά από την εκόλαψή τους.

Στην Ελλάδα, το μεγάλο φοινικόπτερο είναι τακτικός αποδημητικός επισκέπτης που τον συναντάμε στη χώρα μας συνήθως το Μάρτιο καθώς πετά προς τα βόρεια και το Σεπτέμβριο-Οκτώβριο όταν γυρνά προς την Αφρική.

πηγή-https://www.argolikeseidhseis.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ