Δεκανίκι της Ν.Δ. η Φώφη δίνει ψήφο ανοχής στο Κούλη για να “σώσουν” παρέα την Ελλάδα που βουλιάξανε

77

Αλλάζει στάση η Φώφη Γεννηματά όσον αφορά το τι θα κάνει το ΚΙΝΑΛ την επομένη των εκλογών -σε περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία- και εγκαταλείπει τις θεωρίες για κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, που είχαν διατυπωθεί αρχικά.

Και αφήνει σαφώς να εννοηθεί ότι το Κίνημα Αλλαγής θα στηρίξει, έστω και με ψήφο ανοχής, την κυβέρνηση της ΝΔ, ώστε να αποφευχθεί το χάος της απλής αναλογικής και να ολοκληρωθεί η Συνταγματική Αναθεώρηση.

«Είμαστε δύναμη ομαλότητας και δεν θα αφήσουμε την χώρα να πάει στα βράχια», τόνισε το πρωί της Τρίτης η επικεφαλής του κόμματος, μιλώντας στο κανάλι Open.

Την ίδια στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως σήμερα με τη συνέντευξή του στον Θέμα FM, ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση που η ΝΔ δεν έχει αυτοδυναμία και δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση, η χώρα θα πάει σε εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο και μάλιστα με απλή αναλογική, η Φώφη Γεννηματά επαναδιατύπωσε με σαφή τρόπο τη θέση της: Οτι δηλαδή δεν πρόκειται να αφήσει τη χώρα να πάει σε εκλογές με απλή αναλογική, με πολιτική αστάθεια, που διώχνει τους επενδυτές, απομακρύνει την ανάπτυξη και τα μέτρα ανακούφισης των ασθενέστερων.

Ετσι, η Χαριλάου Τρικούπη λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές τροποποιεί την έως τώρα θέση της που έλεγε ότι σε περίπτωση μη επίτευξης αυτοδυναμίας από το πρώτο κόμμα δεν θα δεχόταν σχηματισμό κυβέρνησης παρά μόνο εάν η Φώφη Γεννηματά έπαιρνε την τρίτη εντολή, με κάποια στελέχη της μάλιστα -όπως ο Σταμάτης Μαλέλης και ο Βασίλης Κεγκέρογλου- να υποστηρίζουν πρόσφατα «γιατί όχι και πρωθυπουργός η Φώφη;», στο ραδιόφωνο.

Τροποποιεί, επίσης, η Φώφη Γεννηματά τη θέση της για συμμετοχή σε κυβέρνηση και των δύο μεγάλων κομμάτων, υιοθετώντας σε μεγάλο βαθμό την πολιτική Βενιζέλου, παρά τον εξοστρακισμό του από το Κίνημα Αλλαγής.

Αναλυτές και δημοσκόποι που εξηγούν την αλλαγή στάσης της κυρίας Γεννηματά αναφέρουν ότι η ρήξη με τον κ. Βενιζέλο -επειδή εκπροσωπούσε δυναμικά την τάση στο κόμμα που τάσσεται υπέρ της μετεκλογικής προσέγγισης με τη ΝΔ- ιδίως αν ο κ. Μητσοτάκης δεν πετύχει την αυτοδυναμία, προβλημάτισε πολύ σοβαρά πολλούς από τη δεξαμενή ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ, προ του κινδύνου αδιεξόδου αν δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση να περιπέσει η χώρα στη δίνη αστάθειας και αλλεπάλληλων εκλογικών αναμετρήσεων και τους έστρεψε προς τη ΝΔ.
Πηγή: iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ