Δεύτερη μέρα της απεργίας ενάντια στο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο

76

Σε 48ωρη απεργία βρίσκονται από την Τρίτη 22 Οκτώβρη οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες καθαριότητας, πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού των δήμων, ενώ την Πέμπτη 24 Οκτώβρη, μέρα που αναμένεται να τεθεί για ψήφιση το πολυνομοσχέδιο, κατεβαίνουν σε 24ωρη απεργία το σύνολο των εργαζομένων στους δήμους.

Στο πλαίσιο της σημερινής απεργίας έγινε μαζική γενική συνέλευση των εργαζομένων του Δήμου Ηλιούπολης, ενώ αυξημένα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία, σημειώθηκαν μεταξύ άλλων, στους δήμους Αμαρουσίου, Νέας Φιλαδέλφειας και αλλού. Επίσης, εργαζόμενοι του Δήμου Αμαρουσίου πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης εξόρμηση στα καταστήματα της πόλης μοιράζοντας ενημερωτικές ανακοινώσεις. Ανάλογη εξόρμηση πραγματοποιήθηκε και από τους εργαζόμενους του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας οι οποίοι προηγουμένως είχαν συγκεντρωθεί στο δημαρχείο αναρτώντας πανό στο κτίριο.

Εξάλλου μέλη της Διοίκησης του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής θα συμμετάσχουν στη μοτοπορεία των εργαζομένων στους δήμους που θα ξεκινήσει στις 10 π.μ. της Τετάρτης 23 Οκτώβρη από το κέντρο της Αθήνας.

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καλεί σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης και σε συγκέντρωση στην πλατεία Βάθης, στις 10.30 π.μ. Παράλληλα, καλεί όλους τους εργαζόμενους στους δήμους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που οργανώνουν ενάντια στο πολυνομοσχέδιο Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα, στις 6.30 μ.μ. της Πέμπτης στα Προπύλαια.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις είναι συνέχεια των κινητοποιήσεων της προηγούμενης βδομάδας στους ΟΤΑ ενάντια στο νομοσχέδιο που εκτός των αντιλαϊκών χτυπημάτων στις ΣΣΕ και τη συνδικαλιστική δράση, διευκολύνει την εκχώρηση υπηρεσιών των δήμων σε ιδιώτες.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ σε ανακοίνωσή της αναδεικνύει την ανάγκη ο αγώνας αυτός «να φτάσει σε κάθε σπίτι εργαζόμενου και λαϊκής οικογένειας με κινητοποιήσεις στα δημαρχεία, στις πλατείες, στους χώρους δουλειάς», προβάλλοντας τα αιτήματα:

Να αποσυρθεί τώρα το πολυνομοσχέδιο. Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα. Καμιά ιδιωτικοποίηση! Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κάτω τα ξερά σας από τα ΒΑΕ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ