ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ.ΝΑΝΟΠΟΥΛΟ… ΠΕΡΙ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ Ο ΛΟΓΟΣ

1722
Αγαπητοί φίλοι, χωρίς καμμία εμπάθεια στο Δήμαρχο Κορινθίων, ούτε στον υπεύθυνο Αντιδήμαρχο ,με σεβασμό στους φιλόζωους και κυρίως με αγάπη και ενσυναίσθηση προς τους Αδέσποτους φίλους μου, με αφορμή το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Δήμου και φιλοζωικών συνεργαζόμενων σωματείων θα ήθελα να θέσω μερικά ερωτήματα δημόσια τόσο προς ενημέρωση μου, αλλά και προς ενημέρωση των Δημοτών.
Θεωρώ πως Δημόσια οφείλεται και η απάντηση.
Θεωρώ επίσης, ότι ως Κορίνθια πολίτης και ενεργή φιλόζωη πρέπει να λάβω τις πρέπουσες απαντήσεις με ευγενικό τρόπο και με καθαρότητα, μετά από την ραδιοφωνική μου παρέμβαση που μάλλον ”ταρακούνησε” τον Δήμο και βλεπω 1 μέρα μετά να προβαίνει σε εξαγγελίες μνημονίων και άλλες παρεμβάσεις….
ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ.
1.Γιατί η προμήθεια ζωοτροφών γίνεται από το Λουτράκι και όχι από την Κόρινθο εφόσον διαθέτει η Κόρινθος ανάλογα και πολλά καταστήματα πώλησης? Είναι θέμα καλύτερης τιμής? Αν ναι να έρθουν στο ΦΩΣ οι προσφορές…
2.Έχω την πεποίθηση και ας μου απαντήσει και η αντιπολίτευση σε αυτό το ερώτημα ότι μνημόνιο συνεργασίας δεν ισχύει αν δεν ειναι επικυρωμένο απο το Δ.Σ.
3.Πως και με ποια σύντομη διαδικασία υπογράφηκε αυτό το ”μνημόνιο”? Έγινε κάποια δημόσια διαβούλευση? Ποιοί πήραν πρόσκληση? Πως ορίστηκαν τα άτομα αυτά? Έχει εξεταστεί το έργο τους και αν κάποιος σύλλογος από τους συμμετέχοντες είναι π.χ σε δικαστική διερεύνιση? (Στο διαδύκτιο κυκλοφορεί σοβαρή καταγγελία ….)
4.Μνημόνιο με φιλοζωικό σωματείο του οποίου η πρόεδρος ήταν και υποψήφια του Κου Νανόπουλου είναι τυχαίο?
5.Ως Κορίνθια Δημότης ερωτώ και απαιτώ να γνωρίζω για το πρόγραμμα στειρώσεων.Πόσα ζώα στειρώθηκαν? Από ποιές περιοχές?Πως έγινε η περισυλλογη με δεδομένο ότι δεν υπήρχε αρμόδιος υπάλληλος? Γιατί δεν ήρθαν και στο Σοφικό που ήταν άμμεση ανάγκη για στείρωση και αδυνατούσα να κάνω μόνη μου την περισυλλογή του? Μου συνέστησε δε μέλος από την πενταμελή να κάνω χρήση φαρμάκου αναισθητικού χωρίς να γνωρίζω τις επιπτώσεις η τους κινδύνους.
6.Με ποιά έγγραφα και με ποιά υπογραφή υπαλλήλου/ων, μπήκαν στις αποθήκες του Δήμου τροφές αξίας περίπου 37.000 ευρώ? Πώς και που διατέθηκαν? Κατάλογο παραλαβής η δελτία αποστολής υπάρχουν? Ποιοί υπάλληλοι διαχειρίστηκαν τις παραδόσεις των τροφών? Με ποιά απόφαση διορίστηκαν? Πού έγινε η διανομή?
7.Οι τροφές διατέθηκαν σε ποιές περιοχές και με βάσει ποιών στοιχείων η σχετικού καταλόγου που να αναφέρεται ο αριθμός των αδέποτων και η ποσότητα τροφής ανά περιοχή η χωριό? Ποιά ποσότητα δόθηκε στην πόλη της Κόρινθου και ποιά στην περιφέρεια?
8.Ποιός παρέλαβε τις ζωτροφές στην περιοχή Σολυγείας? (Αμόνι, Σοφικό, Αγγελόκαστρο, Κόρφος)?
9.Πως ο Αντιδήμαρχος με επίσημο δημόσιο έγγραφο το οποίο έχω στη διάθεση μου (μπορει και η αντιπολίτευση να το παραλάβει απο το Δήμο , έχω σχετικό αριθ,πρωτ,) ο Κος Καρασαάββας υπογράφει ότι δεν συνεργάζεται με κανένα φιλοζωικό Σωματείο και στις σημερινές του δηλώσεις αναφέρει ότι εξ αρχής της θητείας του, είχε άψογη συνεργασία με συγκεκριμένο Σύλλογο της Κορίνθου?
10.Ποιοί και πως εμπόδισαν τα φορτηγά , όπως λέχθηκε από τον Δήμαρχο, να ξεφορτώνουν αδέσποτα στην πόλη της Κορίνθου? Ακούστηκε από τον Αντιδήμαρχο η Αστυνομία. Υπάρχουν κατηγορούμενοι και ποιοί?
11.Μετά από τις στειρώσεις ποιός/οι και πώς ανέλαβαν την Επανένταξη τους στο φυσικό τους περιβάλλον? Μετά από κάθε στείρωση τοποθετήθηκε τσιπ…Πού είναι ο σχετικός κατάλογος των στειρωμένων και τσιπαρισμένων?
12.Για ποιό λόγο οι στειρώσεις του έτους 2021 έγιναν στον Ασπρόπυργο και όχι στην Κόρινθο? Πως και ποιά κυρία έκανε τη μεταφορά? Ποιός εκ της επιτροπής συνόδευε τα αδέσποτα στον Ασπρόπυργο και ήταν παρόν κατά την επέμβαση?
13.Υπάρχει διαχωρισμός Αδέσποτων πόλης και Αδέποτων περιφέρειας?
Απευθυνόμενη στην Αντιπολίτευση του ΔΣ Κορινθίων(Αλέξανδρος Πνευματικός, Νίκος Σταυρέλης, Ν.Ξύδη, Βιβή Τζέκου,Χρήστος Κορδώσης και υποψήφιο Δημήτρη Πρωτοπαπά) τους παρακαλώ θερμά να φέρουν το ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Με εκτίμηση αλλά και ανησυχία ώστε να γίνει πράξη το ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ του Δημάρχου!!
ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΧΕΛΟΥΔΑΚΗ