ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ & WWF Ελλάς -Δείτε φωτορεπορτάζ

77

Μαγειρεύουμε έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας στην Πελοπόννησο…

11- 13 Φεβρουαρίου 2018, στην Κόρινθο!

Tην Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018, στην Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου, έγιναν τα εγκαίνια της κινητής έκθεσης με θέμα την παιδική διατροφή, που προγραμματίστηκε από την περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς, σε συνδιοργάνωση με το Κέντρο Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Κορινθίων.

Πρόκειται για μία πρωτότυπη κινητή έκθεση,  η οποία έχοντας ως κύριο μήνυμα: “Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης” στοχεύει στην ενημέρωσηευαισθητοποίηση και ενεργή συμμετοχή των παιδιών, των κηδεμόνων, της εκπαιδευτικής κοινότητας, των δημοτών, προκειμένου να στραφούν σε μία πιο φιλική για την υγεία και το περιβάλλον διατροφή, μέσα από βιωματικές δραστηριότητες για τα παιδιά, σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και πρακτικές συμβουλές προς γονείς για μία πιο υγιεινή και οικονομική διατροφή.

Η αφήγηση παραμυθιών και το θεατρικό παιχνίδι μέσω της δράσης “Περί ορέξεως…” από την ομάδα “κουβάρι κουβαράκι”, έκανε πιο ευχάριστο και κατανοητό από τα παιδιά το μήνυμα της ισορροπημένης διατροφής και της σημασίας της για τον άνθρωπο και τον πλανήτη.

Σε παιδιά και ενήλικες δόθηκε η ευκαιρία να παίξουν, να μάθουν, αλλά και να συνομιλήσουν με την ομάδα του WWF για την διατροφή, μαγειρεύοντας μαζί μια διαφορετική συνταγή για την προστασία της υγείας μας, αλλά και του πλανήτη.

Την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου και την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, το πρωί, επισκέφθηκαν την έκθεση σχολικές ομάδες, που είχαν δηλώσει ενδιαφέρον στην πρόσκληση.

Τις ίδιες ημέρες, το απόγευμα, η έκθεση ήταν ανοικτή για το ευρύ κοινό, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε σεμινάριο για εκπαιδευτικούς στο 1ο Δημοτικό σχολείο της πόλης.

Στο περίπτερο ‘“Λαϊκή”, τα παιδιά πληροφορήθηκαν γιατί είναι προτιμότερη η επιλογή τοπικών και εποχικών φρούτων και λαχανικών.

Στο περίπτερο “Ψαράδικο”, “ψάρεψαν” τα κριτήρια επιλογής στην κατανάλωση ψαριών.

Στο περίπτερο “Σούπερ Μάρκετ”, “αγόρασαν” πληροφορίες για το “οικολογικό αποτύπωμα”.

Στο περίπτερο “Κουζίνα”, “μαγείρεψαν” σεβόμενοι την υγεία τους και αποφεύγοντας την σπατάλη.

Στο περίπτερο “Φοινικέλαιο”, ανακάλυψαν το “κρυμμένο” φοινικέλαιο και τις τραγικές επιπτώσεις του, όταν δεν είναι βιώσιμο πιστοποιημένο

Στόχος ήταν με την επίσκεψη στα πέντε αυτά θεματικά περίπτερα, τα παιδιά να συνδέσουν την αξία της σωστής διατροφής για την υγεία και την βελτιστοποίηση του περιβάλλοντος.

Αξιοσημείωτο ήταν το γεγονός ότι παιδιά που επισκέφθηκαν την έκθεση, το πρωί, επέστρεψαν το απόγευμα με τους γονείς τους για να τους πουν και να τους δείξουν όσα έμαθαν!

Θερμές ευχαριστίες από το Κέντρο Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Κορινθίων και τη Δημοτική Πινακοθήκη

στην Ομάδα του WWF Ελλάς:

την κα Βίκυ Μπαρμπόκα – Υπεύθυνη προγράμματος «Καλύτερη Ζωή»

τον κο Κωνσταντίνο Τσουκαλά – Υπεύθυνο τοπικών δράσεων

την κα Νάνσυ  Κουταβά– Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

καθώς επίσης και στους εθελοντές μας  (με αλφαβητική σειρά):

την κα Κατσιγεώργη Βίκυ, την κα  Κοσμά  Ιωάννα, τον κο  Μαρινάκη Βαγγέλη,  την κα Μπλέτσα Αγλαΐα, την κα Μπογιατζόγλου Πηνελόπη, την κα Πυργάκη Νατάσσα, καθώς επίσης την κα Μαρία Κροντήρη που ανέλαβε με μεγάλη επιτυχία και χρέη φωτογράφου!

Και φυσικά στους χορηγούς του προγράμματος «Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης», χωρίς τη στήριξη των οποίων η Ομάδα του WWF Ελλάς και η έκθεση δε θα είχαν ταξιδέψει στην πόλη μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ