Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Διάγγελμα Τσίπρα: Η Ιθάκη είναι μόνο η αρχή (Βίντεο)

Διάγγελμα Τσίπρα: Η Ιθάκη είναι μόνο η αρχή (Βίντεο)

71

Πριν από λίγα λεπτά μεταδόθηκε μαγνητοσκοπημένα το διάγγλεμα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα από την Ιθάκη. Διήρκεσε 8 λεπτά και αναφέρθηκε στα χρόνια των μνημονίων στη διάρκεια των οποίων οι πολίτες κλήθηκαν να θυσιάσουν πολλά. Υπήξαν σαφείς συμβολισμοί με τις περιπέτειες του Οδυσσέα, που τελικά βγήκε νικητής.

Σήμερα στην πατρίδα μας ξημέρωσε μια καινούργια μέρα. Μια μέρα ιστορική. Τα μνημόνια της λιτότητας, της ύφεσης και της κοινωνικής ερήμωσης, επιτέλους τελείωσαν. Η χώρα μας ανακτά το δικαίωμά της, να ορίζει αυτή τις τύχες και το μέλλον της.

Δείτε εδω το βίντεο με το διάγγελμα:

Στο ελικοδρόμιο Ανωγή της Ιθάκης προσγειώθηκε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φτάνοντας στο νησί της Ομηρικής Οδύσσειας όπου θα απευθύνει διάγγελμα για το τέλος του μνημονίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας πριν το διάγγελμα είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Διονύση Στανίτσα στο Δημαρχείο, θα περιοδεύσει στην πόλη, μετά θα συναντηθεί με φίλους και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ενώ το μεσημέρι θα παρακαθίσει σε γεύμα στο ξενοδοχείο ΜΕΝΤΩΡ, το οποίο θα του παραθέσει ο Δήμαρχος Ιθάκης

Σύμφωνα με πληροφορίες το διάγγελμα Τσίπρα θα γίνει απουσία τηλεοπτικών συνεργείων πέραν αυτού της κρατικής τηλεόρασης.

«Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μεταβαίνει σήμερα, Τρίτη 21 Αυγούστου, στην Ιθάκη, όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη.» ανακοίνωσε το Μέγαρο Μαξίμου νωρίς σήμερα το πρωί.

Την ίδια ώρα, με στίχους του Καβάφη επιτέθηκε η ΝΔ: Η Ιθάκη σ’ έδωσε το ωραίο ταξίδι – Με την γνωστή φράση «eppur si muove» («κι όμως κινείται»), απάντησε το Μέγαρο Μαξίμου – Τα έβαψαν μαύρα στη ΝΔ, λένε τα κυβερνητικά στελέχη – Για απατηλό «success story» μιλά το Ποτάμι.

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον για τις δηλώσεις στις οποίες θα προβεί ο πρωθυπουργός, ενώ αναμένεται να γίνει σαφής αναφορά στα χρόνια της κρίσης που έπληξαν τους πολίτες και τους οδήγησαν σε μεγάλες θυσίες.

Επόμενος σταθμός του πρωθυπουργού ο ανασχηματισμός, κάτι που αναμένεται να έχει γίνει πριν απ’ τη ΔΕΘ. Στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός αναμένεται άλλωστε να ανακοινώσει μια σειρά από μέτρα που θα έχουν κοινωνικό πρόσημο, αλλά και επίσημα προεκλογικό «άρωμα».

Tι δήλωσε ο δήμαρχος Ιθάκης, Διονύσης Στανίτσας

«Η Ιθάκη συμβολίζει την επιστροφή, το τέλος, τη λύτρωση» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM», ο δήμαρχος Ιθάκης, Διονύσης Στανίτσας, σχολιάζοντας την επιλογή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, να ανακοινώσει την έξοδο από τα μνημόνια από την Ιθάκη.

Ο κ. Στανίτσας είπε χαρακτηριστικά ότι «με το διάγγελμα του πρωθυπουργού, από την Ιθάκη, πιστεύω να λυτρωθεί ο ελληνικός λαός και όλοι εμείς να ησυχάσουμε από αυτά τα πάνδεινα που έχουμε περάσει τα τελευταία οχτώ χρόνια και να δούμε καλύτερες ημέρες». Υπογράμμισε δε ότι από χθες είναι όλοι σε εγρήγορση στο νησί του Οδυσσέα και ότι θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο δημαρχείο. «Θα συναντηθεί μαζί μου και με κάποιους αντιδημάρχους και συμβούλους, έτσι ώστε κατά την επίσκεψη του να συζητήσουμε και θέματα που αφορούν το νησί μας» ανέφερε ο δήμαρχος Ιθάκης.

Σενάριο ανασχηματισμού

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί από τον Αλέξη Τσίπρα ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για νέα εικόνα στο υπουργικό συμβούλιο με πολλές εξωκοινοβουλευτικές εκπλήξεις και μετακινήσεις στο κόμμα βασικών υπουργών της κυβέρνησης

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Πάνος Σκουρλέτης αναμένεται να μετακινηθεί στο κόμμα και την θέση του να καταλαμβάνει ο Χρήστος Σπίρτζης. Εκτός κυβέρνησης, αναμένεται να βρεθούν η Λυδία Κονιόρδου, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Δημήτρης Αποστόλου.

Αμετακίνητοι αναμένεται να παραμείνουν η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Τζανακόπουλος ενώ ανέπαφο θα μείνει το οικονομικό επιτελείο με τον κ. Τσακαλώτο και τον κ. Χουλιαράκη να παραμένουν στο τιμόνι του. Δεδομένο είναι ότι αμετακίνητος θα παραμείνει και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος.

Την πόρτα της εισόδου στην κυβέρνηση αναμένεται σύμφωνα με δημοσιεύματα να δουν ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας και ο διευθυντής της Κ.Ο. Κώστας Ζαχαριάδης δεν αποκλείεται να δούμε και μεγάλες εκπλήξεις και να υπουργοποιούνται στελέχη όπως η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Γιάννης Ραγκούσης.

dikaiologitika.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ