«Διάσωση» με αύξηση έως και 19% στην τιμή του ρεύματος!

95

Αυξήσεις – φωτιά στα οικιακά τιμολόγια θα περιλαμβάνει η πρώτη δόση των αντιλαϊκών μέτρων που θα λάβουν η διοίκηση της ΔΕΗ ΑΕ και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στο πλαίσιο του «σχεδίου διάσωσης» της επιχείρησης, μεταφέροντας στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων τα «σπασμένα» της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ, θα αποφασίσει σήμερα Παρασκευή πακέτο «διάσωσης» ύψους 500 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Γ. Στάσσης θα εισηγηθεί αύξηση της χρέωσης ανά κιλοβατώρα που θα κυμαίνεται από 16,4 έως 19,4%, ανάλογα με την κατανάλωση και την κατηγορία. Οι αυξήσεις στα τιμολόγια θα ισχύσουν από την 1η Σεπτέμβρη.

Σε μία προσπάθεια να θολώσουν τα νερά, κυβέρνηση και διοίκηση της εταιρείας υποστηρίζουν τάχα ότι οι αυξήσεις αυτές θα αντισταθμιστούν από τη μείωση του ΦΠΑ και του ΕΤΜΕΑΡ. Όμως, η μείωση του ΦΠΑ στην ηλεκτρική ενέργεια αποτελεί ψηφισμένο μέτρο που ήδη εφαρμόζεται, επομένως τα λαϊκά νοικοκυριά θα δουν να αυξάνεται το κόστος που καταβάλουν για ηλεκτρική ενέργεια.

Το αντιλαϊκό πακέτο περιλαμβάνει και άλλα μέτρα όπως η μείωση στις εκπτώσεις από το 10% στο 5% για τους καταναλωτές που είναι συνεπείς και η θέσπιση ρήτρας CO2 για τα νοικοκυριά. Εκτός από τα νέα τιμολόγια, ο σχεδιασμός προβλέπει την απόδοση στην επιχείρηση των οφειλομένων από την παροχή Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας του παρελθόντος, καθώς και το σφίξιμο της θηλιάς για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές ( εξώδικα, εντολές αποκοπής, τιτλοποίηση οφειλών).

Πηγή: 902

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ