Διαβάστε όλο το αποκαλυπτικό παρασκήνιο και όσα προηγήθηκαν στις χθεσινές εκλογές του Επιμελητηρίου…

91

Διαβάστε όλο το αποκαλυπτικό παρασκήνιο και όλα όσα προηγήθηκαν για να φτάσουμε τελικά 

να εκλεγεί η διοικητική  επιτροπή του επιμελητηρίου Κορινθίας  χθες το απόγευμα 3 -1- 2018.

Από την αρχή της διαδικασίας υπήρξε ένταση ανάμεσα του νέου Προέδρου του Επιμελητηρίου Παναγιώτη Πιτσάκη και των επικεφαλής των συνδυασμών Σωτήρη Μουρίκη και Παναγιώτη Λουζιώτη .
Με την έναρξη της διαδικασίας για την εκλογή εφορευτικής επιτροπής και λίγο πριν κατατεθούν οι προτάσεις, ρώτησε ο πρόεδρος αν ήθελε κανείς να τοποθετηθεί,τον λόγο ζήτησε ο Σωτήρης Μουρίκης ο οποίος δεν έκανε τοποθέτηση “αλλά ανοιχτή καταγγελία για προτάσεις  σε συμβούλους του από μεριάς του προέδρου Παναγιώτη Πιτσάκη”.
Πιο συγκεκριμένα κατήγγειλε πως σε δυο συμβούλους του , Χρίστο Μπαραφάκα και Βασίλη Γεώργαρη έγιναν προτάσεις για συμμετοχή σε διάφορες θέσεις (π.χ υπεύθυνος μεταποίησης στον κύριο Μπαραφάκα) , κάτι που παρεμπιπτόντως  δεν ήταν  άμεσο θέμα,όπως ο ίδιος δήλωσε   μιας και δεν βρισκόταν  στα θέματα ημερήσιας διάταξης ,αλλά μάλλον ο πρόεδρος  είχε  λόγους να επιθυμεί άμεση διανομή θέσεων.
Ο κύριος Γεώργαρης μάλιστα είπε πως μέσα σε 10 λεπτά δέχθηκε 3 τηλέφωνα από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Παναγιώτη Πιτσάκη για σχετική ανάθεση θέσεων, παραμονή την ψηφοφορίας.
Χαρακτηριστική ήταν η απάντηση που έδωσε ο  κ. Μπαραφάκας, στον κ. Πιτσάκη ο οποίος σεβόμενος τον άγραφο κώδικα ηθικής,τον παρέπεμψε στον πρόεδρο της παράταξής του Σωτήρη Μουρίκη, ενημερώνοντας αμέσως τον πρόεδρό του  για την πρόταση που εδέχθη.

Η απάντηση του κ. Παναγιώτη Πιτσάκη  ήταν πώς είχε κάθε δικαίωμα να πάρει τηλέφωνο  όποιον ήθελε αφού η Κορινθία είναι μικρή και όλοι γνωριζόμαστε  σε φιλικό επίπεδο, οπότε δεν θεώρησε απαραίτητο να μιλήσει με κανέναν από τους επικεφαλής των δύο παρατάξεων.
Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ.Παναγιωτης Λουζιώτης ο οποίος και εκείνος είπε πως τον ενημέρωσαν οι ίδιοι  σύμβουλοί του , κ. Δημήτρης Σουφρίλας και  κ. Μαρίνα Ταουξίδη ότι ο πρόεδρος είχε κατ΄ ιδίαν συνομιλίες με τους ίδιους ,  για τον ίδιο λόγο , ανάθεση θέσεων στο Επιμελητήριο, ενώ με τον επικεφαλής του συνδυασμού  ,δεν ακολούθησε την δεοντολογία που αρμόζει στην περίσταση για την διανομή θέσεων, τουλάχιστον αν όχι να τον ρωτήσει ως είθισται , αλλά να τον ενημερώσει.
Η απάντηση του προέδρου Παναγιώτη Πιτσάκη , ήταν πως αφού δέχθηκαν να συνομιλήσουν μαζί του οι δύο σύμβουλοί του εκείνος καλά έπραξε.
Γεγονός είναι ότι υπάρχει μια αντίφαση σχετικά με την πρώτη ομιλία του νέου προέδρου( αμέσως μετά την εκλογή του ) για ένα ανοιχτό Επιμελητήριο από όλες τις παρατάξεις , συγκριτικά με  την λαθεμένη τακτική του  προς τους  επικεφαλής παρατάξεων  που τελικώς επέλεξε.
Στην συνέχεια έγιναν οι προτάσεις για εφορευτική επιτροπή , όπου δημιουργήθηκε νέα ένταση , όταν οι σύμβουλοι που πρότεινε το προεδρείο ήταν δυο ενώ χρειαζόντουσαν τρεις, μιας και οι υπόλοιποι ήταν υποψήφιοι και δεν είχαν το δικαίωμα να είναι ταυτόχρονα και μέλη της εφορευτικής επιτροπής.
Τότε από το προεδρείο ζητήθηκε η συμμετοχή από τις άλλες παρατάξεις αλλά κανείς δεν δεχόταν.
Συγκεκριμένα και οι δυο επικεφαλής κ.κ. Μουρίκης  -Λουζιώτης τοποθετήθηκαν λέγοντας πως δικό σας πρόβλημα είναι ,εσείς να το λύσετε.
Τη λύση έδωσε ο Επικεφαλής συνδυασμού Δημήτρης Ραψωματιώτης ο οποίος δήλωσε πως μπορεί να είναι μέλος με την προϋπόθεση ότι μόλις ψηφίσει θα φύγει , λόγο ανειλημμένης υποχρέωσης όπως ο ίδιος δήλωσε , κάτι που έγινε δεχτό και η διαδικασία ολοκληρώθηκε.
Ακολούθησε η ψηφοφορία με τα εξής αποτελέσματα:
Η σύνθεση έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Παναγιώτης Πιτσάκης
Α΄ Αντιπρόεδρος: Σωτήρης Σπηλιωτακάρας
Β΄ Αντιπρόεδρος: Σωτήρης Κουκουλάκης
Γραμματέας: Ελένη Κωνσταντίνου
Υπεύθυνη Οικονομικών(επόπτης): Χριστίνα Οικονόμου
Υπεύθυνος ΓΕΜΗ: Τάρης Δημήτριος
Υπεύθυνος συμβουλευτικών προγραμμάτων : Δημήτρης Μπίτζιος
Όλοι εξελέγησαν με ψήφους 11 υπέρ και 10 άκυρα εκτός της κυρίας Χριστίνα Οικονόμου που έλαβε 12 υπέρ
Η μόνη διαφοροποίηση που έγινε , γεγονός που έκανε όλους χαμογελώντας  ν΄αναρωτιούνται ποιος από τους δυο συνδυασμούς ψήφισε την Χ. Οικονόμου.
Τελικά ο κ.Πιτσάκης διατήρησε τις δικές του δυνάμεις και παρά το γεγονός της ανεξαρτητοποίησης των δύο συμβούλων ,οι όποιοι στάθηκαν πιστοί στις συμφωνίες που είχαν συνάψει και ψήφισαν  ως φαίνεται εκ του αποτελέσματος την πρόταση για την διοικούσα .
Γεγονός είναι ότι υπήρχε αβεβαιότητα και αγωνία για το εκλογικό αποτέλεσμα , μιας και υπήρχε ορατός κίνδυνος αν ένας “δυσαρεστημένος – δυσαρεστημένη” δεν ψήφιζε την πρόταση του προεδρείου θα είχαμε το γεγονός να έχουμε πρόεδρο χωρίς πλειοψηφούσα διοίκηση.
Να σημειώσουμε πως οι συνεδριάσεις του Επιμελητηρίου από εδώ και στο εξής θα έχουν ενδιαφέρον , γιατί όπως είναι στην κόψη του ξυραφιού οι συσχετισμοί των δυνάμεων πολύ εύκολα ένας “δυσαρεστημένος ” θα φέρει τα πάνω κάτω στο Επιμελητήριο.
Γεγονός αδιαμφισβήτητο είναι ότι ο νέος πρόεδρος στο ξεκίνημα τουλάχιστον δεν κατάφερε να ενώσει όλο το Επιμελητήριο όπως ήταν και ο προεκλογικός σχεδιασμός του.
Εμείς να ευχηθούμε το Επιμελητήριο να ακολουθήσει  δημιουργική πορεία προς όφελος των επιχειρηματιών – επαγγελματιών της Κορινθίας και να μην είναι όμηρος τις ισχνής πλειοψηφίας που διαθέτει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ