ΔΙΑΔΩΣΤΕ: Άμεση ανάγκη συλλογής αγαθών για τους φοιτητές της Κρήτης, των οποίων κάηκαν δωμάτια και υπάρχοντα στην φοιτητική εστία

82
Δύσκολη μέρα για το Ηράκλειο ήταν η σημερινή εξαιτίας τη φωτιάς στο Πανεπιστήμιο που κινητοποίησε άμεσα τόσο την πυροσβεστική υπηρεσία αλλά και το σύνολο των πανεπιστημιακών αρχών, την αυτοδιοίκηση, κυβέρνηση και κόμματα.
Αυτό επισημάνθηκε κατά τη σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου της πολιτικής προστασίας όπως επίσης και η ταχύτητα που έδρασαν οι αρμόδιες υπηρεσίες αλλά και ο συντονισμός.

 

Ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Ηρακλείου Ευρυπίδης Κουκιαδάκης είπε ότι όταν μπορούμε και θέλουμε τα καταφέρνουμε, ενώ ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ τόνισε ότι «όλη αυτή η περιπέτεια που έπληξε όχι μόνο το πανεπιστήμιο αλλά και την κοινωνία ξεπεράστηκε, χωρίς κανένα έγκαυμα», είπε χαρακτηριστικά.
«Μιλάμε για μία υπεράνθρωπη προσπάθεια με τις δυνάμεις πυρόσβεσης να δρουν αστραπιαία και έτσι αποσοβήθηκαν τα χειρότερα. Η κοινωνία του Ηρακλείου ευχαριστεί και τον υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος τον κ. Τζώρβα, ο οποίος έφτασε με ελικόπτερο στο Ηράκλειο και συμμετείχε στην επιχείρηση και τον συντονισμό της. Εντολή του πρωθυπουργού από την πρώτη στιγμή αλλά και του υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου ήταν να στηριχθούν οι φοιτητές, να προστατευθούν και να υπάρχει συνεχής ροή ενημέρωσης προς τους ίδιους», ανέφερε ο κ. Βαρδάκης.
Οι φοιτητές αυτή την ώρα βρίσκονται στο Γυμναστήριο των Βουτών όπου τους παρέχονται όλες οι βοήθειες, δίπλα τους βρίσκονται και ψυχολόγοι ενώ σύμφωνα με τον κ. Κουκιαδάκη το θέμα της σίτισης έχει εξασφαλισθεί. Ταυτόχρονα, γίνονται και οι απαιτούμενες ενέργειες για τη στέγαση τους με πρώτη κίνηση τη μίσθωση δωματίων ξενοδοχείων.
Έκκληση από φοιτητές για πρώτης ανάγκη αγαθά: 
Ενημερωση απο τις φοιτητικες εστιες : αυτη την στιγμη βρισκομαστε γυρω στους 30 φοιτητες στην πανεπιστημιουπολη βουτων. Απο οτι φαινεται καηκαν τα παντα, τα περισσοτερα παιδια εχασαν οτι ειχαν. Λογικα θα περασουμε το βραδυ στο γυμναστηριο του πανεπιστημιου. Υπαρχει αμεση αναγκη για ρουχα, παπουτσια, κουβερτες, πετσετες κτλ για περιπου 30 ατομα. Παρακαλουμε αν μπορειτε να βοηθησετε, επικοινωνηστε μαζι μου
6943786969 φβ: Dimitris Mpouras και σε αυτο το προφιλ 
Για όποιον δεν βολεύει να πάει στις Βούτες . Πέρα από τη συλλογή πραγμάτων στο χώρο του πανεπιστημιακού γυμναστηρίου όπου και θα μείνουν προσωρινά οι φοιτητές, θα γίνει και στο κέντρο, στο στέκι Μεταναστών-ριών ( Δελημάρκου 10) 17.00-22.00.
Ο ανάγκες είναι : πετσέτες, σεντόνια, μαξιλάρια, ρούχα, παπούτσια, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες κλπ.

/anemosantistasis.blogspot.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ