Διεθνές συνέδριο περιβάλλοντος στα Μετέωρα με την συμμετοχή του Νίκου Ταγαρά-φωτο

794
Συμμετείχα σήμερα στο Διεθνές Συμπόσιο για την εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Τοπίου που οργανώνει το Council of Europe και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με Kostas Skrekas και Giorgos Amiras – Γιώργος Αμυράς στα Μετέωρα και είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με την Εκτελεστική Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Maguelonne Dejeant-Pons, όπως και με εξαίρετους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης.
Κατά την ομιλία μου τόνισα ότι στο ΥΠΕΝ εξελίσσουμε σχεδιασμούς για το σύνολο της Επικράτειας, με στόχο να βάλουμε τάξη στον χώρο και να προστατεύσουμε περιοχές ιδιαίτερης περιβαλλοντικής, ιστορικής και πολιτιστικής σημασίας, δίνοντας ταυτόχρονα ευκαιρίες ανάπτυξης που θα αναδεικνύουν το τοπίο.
Σε σημαντικά τοπία με πολλά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στην πατρίδα μας είναι αλήθεια ότι έχουν επέλθει καταστροφές και λόγω της άναρχης δόμησης και λόγω της έλλειψης σχεδιασμών, κανόνων και αρχών. Είναι αλήθεια επίσης ότι υπάρχουν περιοχές όπου οι ταυτότητες έχουν χαθεί ή έχουν καταστραφεί. Είναι απαράδεκτο όμως αυτό να συνεχιστεί.
Είναι η ευθύνη μας και το στοίχημά μας να αποδώσουμε το τοπίο καλύτερο από αυτό που παραλάβαμε. Αυτό ακριβώς κάνουμε. Για όλη τη χώρα!