Διευθυντής Υγείας Πελοποννήσου-Η εικόνα λίγο πριν από το Πάσχα δεν είναι καλή -βίντεο

115
Τα νεότερα επιστημονικά, κλινικά και επιδημιολογικά δεδομένα για τον κορωνοϊό παρουσίασε σε συνέντευξή του ο ιατρός δημόσιας υγείας και διευθυντής ΕΣΥ, γενικός διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιατρών Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ κ. Βασίλειος Διαμαντόπουλος, την Παρασκευή 16 Απριλίου.
Τα θέματα που ανέλυσε ο κ. Διαμαντόπουλος είχαν να κάνουν με την εικόνα της περιφέρειας στην εξέλιξη της πανδημίας, με την βρετανική μετάλλαξη, με τους νοσηλευόμενους στα νοσοκομεία της περιφέρειας και τις ΜΕΘ, και με τα αποτελέσματα του ιικού φορτίου που εντοπίζεται στα λύματα.

Η συνέντευξη αυτή δόθηκε λίγες ώρες πριν από την καθιερωμένη εβδομαδιαία συνάντηση εργασίας, με ομάδα εμπειρογνωμόνων και ειδικών λοιμωξιολόγων, για τον κορωνοϊό παρουσία του κ. Νίκου Χαρδαλιά στην οποία θα συμμετάσχει και ο κ. Διαμαντόπουλος.

Οι δείκτες δείχνουν σταθερότητα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, είπε ξεκινώντας ο κ. Διαμαντόπουλος, αφού τις τελευταίες 7 μέρες παρατηρείται μια σχετική όμοια τάση, που όμως σε κάποιες περιπτώσεις δεν είναι καλή, καθώς υπήρξε μια αύξηση των κρουσμάτων στην Αργολίδα.

Όσον αφορά στην Αρκαδία, ανέφερε ότι υπάρχει μια σταθερότητα στη μείωση των κρουσμάτων η οποία όμως ήταν αυξημένη, με την κατάσταση να παραμένει ανησυχητική.

Στην Κορινθία, είναι σταθερή η κατάσταση και δεν είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, στη Λακωνία υπάρχει μία μικρή αύξηση των κρουσμάτων που είχαν σχεδόν μηδενιστεί το προηγούμενο διάστημα.

Είμαστε αρκετά αισιόδοξοι για τη Μεσσηνία

Στον αριθμό των νοσηλευόμενων υπάρχει μία μικρή αύξηση, καθώς ήμερα 46 είναι οι συμπολίτες μας που χρίζουν νοσηλείας, λόγω κορωνοϊού.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το τι πιστεύει ότι έχει πάει λάθος στην Αρκαδία που ενώ είναι σε βαθύ κόκκινο από τις αρχές Μαρτίου, τα κρούσματα παραμένουν υψηλά και δεν έχουν μειωθεί.

Έχουμε μια άμβλυνση των μέτρων η οποία δεν βοηθά στην μείωση των κρουσμάτων και έχει αλλάξει η συμπεριφορά μας. Κάποια μέτρα πιο αυστηρά θα μπορούσαν να είχαν παρθεί το προηγούμενο διάστημα ώστε να υπάρχει μία μείωση. Καλό είναι όταν βλέπουμε μια αυξημένη εικόνα να είμαστε προσεκτικοί, να φοράμε μάσκα και να μην συγχρωτιζόμαστε

Ο κ. Διαμαντόπουλος απάντησε σε ερώτησή για το αν πιστεύει ότι θα επιβληθούν περαιτέρω μέτρα στην Αρκαδία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα παρθούν νέα αυστηρότερα μέτρα, γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν άστοχο.

«Θα πρέπει να παραμείνουμε έτσι όπως είμαστε με τη λειτουργία των Λυκείων και του λιανεμπορίου, αλλά θα πρέπει να υπάρξει από τον κόσμο μια μεγαλύτερη προσοχή, γιατί η εικόνα αυτή τη στιγμή λίγο πριν από το Πάσχα δεν είναι καλή» είπε.

Τέλος, ο διευθυντής Δημόσιας Υγείας μίλησε για την πορεία των εμβολιασμών και για το νέο εμβόλιο της Jonson&Jonson, σημειώνοντας ότι ο ίδιος τάσσεται υπέρ της ευρωπαϊκής ερευνητικής προσπάθειας η οποία λέει ότι τα εμβόλια είναι χρήσιμα και απαραίτητα.

«Οι ειδικοί πληθυσμοί θα πρέπει πάντα να απευθύνονται στον θεράποντα ιατρό τους προτού εμβολιαστούν»
Πηγή: leonidion.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ