Δικαίωση :Αποζημίωση 6.000 ευρώ για την άδικη κράτησή τους όρισε το δικαστήριο για την Ηριάννα και τον Περικλή

84

Σχεδόν 11 μήνες μετά την πανηγυρική αθώωσή τους από τη Δικαιοσύνη, η Ηριάννα και ο Περικλής με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών της Αθήνας, θα πρέπει να αποζημιωθούν από το ελληνικό δημόσιο για κάθε ημέρα κράτησής τους στις φυλακές με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση.

Το δικαστήριο αναγνώρισε και στο δύο το δικαίωμα της αποζημίωσης για την άδικη κράτησή της, κάνοντας δεκτή τη σχετική αίτησή του.

Έτσι, τους επιδικάστηκε αποζημίωση συνολικού ύψους 12 χιλιάδων ευρώ για το συνολικό διάστημα των 400 ημερών που έμειναν στη φυλακή.

Συγκεκριμένα, οι δικαστές τους αναγνώρισαν αποζημίωση 15 ευρώ για κάθε ημέρα από τις  400 συνολικά ημέρες κράτησης, δεχόμενο με τον τρόπο αυτό το λάθος της διοίκησης, καθώς και οι δύο κατηγορούμενοι τον περασμένο Ιούνιο ομόφωνα αθωώθηκαν τελεσίδικα από την κατηγορία που αντιμετώπιζαν για συμμετοχή στην Οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Για την υπόθεση αυτή είχαν κριθεί και οι δύο πρωτοδίκως ένοχοι και καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 13 ετών με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στη φυλακή.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους τους, όχι μόνο ήταν άδικη η κράτησή τους αλλά επιπλέον τους στιγμάτισε κοινωνικά και εμπόδισε την επαγγελματική τους εξέλιξη. Α

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ηριάννα δεν εργάζεται πλέον στο διδασκαλείο εκμάθησης ελληνικής γλώσσας για αλλοδαπούς καθώς τη θέση της πήραν μεταπτυχιακοί φοιτητές που είχαν αποκτήσει εν τω μεταξύ περισσότερα μόρια, όσο εκείνη ήταν κρατούμενη. «Τους έκοψαν τα φτερά» είπε η υπεράσπιση του Περικλή, ζητώντας να του καταβληθεί το ανώτατο όριο αποζημίωσης που προβλέπεται από το νόμο δηλαδή 29 ευρώ, την ημέρα.

zougla.gr

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ