Δικαστήριο επέβαλε σε άνδρα να πληρώσει αποζημίωση 152.000 ευρώ στην πρώην σύζυγό του για τις δουλειές του σπιτιού!

85

Δικαστήριο της Αργεντινής επέβαλε σε άνδρα να αποζημιώσει την πρώην σύζυγό με το ποσό των 8 εκατομμύριών πέσος (περίπου 152.000 ευρώ) για τις δουλειές του σπιτιού που έκανε στη διάρκεια των 27 ετών γάμου πριν από το διαζύγιο.

Κι αν έρευνα δείχνει πως οι χωρισμένοι έχουν αυξημένες πιθανότητες για καρδιακό επεισόδιο, η απόφαση του δικαστηρίου στην Αργεντινή σίγουρα δεν βοηθά τον σύζυγο να αισθάνεται καλύτερα. Η 70χρονη αυτή γυναίκα, πτυχιούχος οικονομικών, αφιερώθηκε στην ανατροφή των παιδιών της και τις οικιακές εργασίες στη διάρκεια του γάμου τους. Σύμφωνα με όσα μετέδωσαν τα μέσα στην Αργεντινή τη Δευτέρα, το γεγονός ότι αποσύρθηκε από την αγορά εργασίας για τόσα χρόνια ελήφθη σοβαρά υπόψη από την έδρα.

«Η οικονομική εξάρτηση των γυναικών από τους συζύγους τους είναι ένας από τους κεντρικούς μηχανισμούς μέσω των οποίων οι γυναίκες υποτάσσονται στην κοινωνία», εξήγησε η δικαστής Βικτόρια Φάμα, η οποία και έλαβε την απόφαση αυτή.

Αποζημιώθηκε για 27 χρόνια οικιακών εντός γάμου

Η δικαστής όρισε «ένα λογικό ποσό για να εξισορροπηθεί η δυσανάλογη οικονομική κατάσταση των συζύγων». Το ζήτημα είναι πως, ο επί 27 χρόνια σύζυγος ήταν εκείνος που αποφάσισε να διαλύσει τον γάμο και ήθελε να αποχωρήσει αφήνοντας την πρώην γυναίκα του αβοήθητη. Μπορεί λοιπόν εκείνη να μην κάνει φωτογράφηση χωρισμού, όπως μια 47χρονη Βρετανή που απασχόλησε τον Τύπο πρόσφατα, σίγουρα όμως θα ανακουφιστεί πως θα έχει εξασφαλισμένο το μέλλον της.

«Έπειτα από 27 χρόνια γάμου ο κατηγορούμενος την εγκατέλειψε όταν εκείνη ήταν 60 ετών, ηλικία κατά την οποία οι γυναίκες λαμβάνουν σύνταξη και ενώ είχε αποκλειστεί από την αγορά εργασίας», αναφέρεται στην απόφαση του δικαστηρίου. Το ζευγάρι χώρισε το 2009 και πήρε επισήμως διαζύγιο το 2011.

Πηγή: iefimerida

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ