ΔΙΣΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ & ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΔΙΑΚΟΝΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΡΟΥΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ-ΦΩΤΟ

1006

Στονπανηγυρίζοντα Ι. Ναό του Αγίου Δημητρίου Εξαμιλίων, λειτούργησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιοςκαι οΘεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος,χθεςΤετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2022,τελώντας, εν μέσω πολυπληθούς εκκλησιάσματος, την εις Διάκονον Χειροτονία τουαπασχολούμενου στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως μας κ. Ιωάννου Ρούκη, Θεολόγου, εγγάμου, καταγομένου από την Ξυλοκέριζα Κορινθίας.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας και πριν την Χειροτονία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιοςεπεξήγησε στους συμμετέχοντες πιστούς τις βαθμίδες της Ιερωσύνης και όλα όσα λαμβάνουν χώρα κατά την διάρκεια των Χειροθεσιών και της Χειροτονίας αιτιολογώντας τα λόγια του Αποστόλου Παύλου ότι στην Εκκλησία όλα γίνονταιμε κοσμιότητα, ευπρέπεια και τάξη σύμφωνα με το Άγιο Ευαγγέλιο και την Ιερά Παράδοση. Μάλιστα, λαμβάνοντας αφορμή από την πρόσφατη επίσκεψη 140 Ρωμαιοκαθολικών και Προτεσταντών προσκυνητών από την Αυστρία, προκειμένου να βρεθούν στα «Βήματα του Αποστόλου Παύλου», επεσήμανε την αξία της Ιεράς Παραδόσεως, που απορρίπτουν οι Προτεστάντες αλλά που στην δισχιλιετή πορεία της Εκκλησίας μας αυτή κατέχει σημαντική θέση ίση με την Αγία Γραφή. Στην Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία μας οι Ιερείς πράττουν εξ ονόματος του Αγίου Πνεύματος και η σπουδαιότητα της γραπτής και προφορικής Ιεράς Παραδόσεωςαποτελεί άγκυρα βεβαία προς την σωτηρία και ελπίδα συνάντησης με τον Θεό και δημιουργό μας.

Ό,τι γίνεται εντός της Εκκλησίας είναι και αποτελεί εγγύηση χάριτος και ευλογίας, καθώς μπορεί ο κόσμος γύρω μας ν’ αλλάζει και η προπαγάνδα, οι αλλαγές των νόμων, η στρατευμένη αθεΐα και θεομπαιξίανα «προελαύνουν», ωστόσο η Εκκλησία μας παραμένει αενάως σταθερή,αφού ισχύουν διαχρονικά τα λόγια του Κυρίου μας  «πύλαιᾅδουοὐκατισχύσουσιναὐτῆς» (Ματθ. Ιστ΄, 18), λόγο που δεν εδίστασε ν᾿ αναφέρει μετά παρρησίας και στους Αυστριακούς προσκυνητές των βημάτων του Αποστόλου Παύλου, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος μας ευχόμενος στον νέο Διάκονο να ομοιάσει στον Άγιο Δημήτριο, που παρά το γεγονός ότι έφερε τον βαθμό του Επάρχου της Θετταλίας, κατηχούσε τους νέους στην Αληθινή Πίστη του Χριστού, ανακοίνωσε και την εις Πρεσβύτερον Χειροτονίατου που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2022, στον πανηγυρίζοντα Προσκυνηματικό Ι. Ναό των Αγίων Αναργύρων Αρχαίας Κορίνθου