Δυναμικό «παρών» του ΕΔΟΕΑΠ στην πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού

1754

Δυναμικό «παρών» του ΕΔΟΕΑΠ στην πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού.

 

 

Ένα χρόνο λειτουργίας συμπλήρωσε ο νέος, υπερσύγχρονος, ψηφιακός μαστογράφος, με τον οποίο εξοπλίστηκε ο ΕΔΟΕΑΠ, σημειώνοντας μεγάλη απήχηση στις ασφαλισμένες του Οργανισμού, που έσπευσαν να διενεργήσουν τις εξετάσεις κατά του καρκίνου του μαστού.

Έως σήμερα 1.500 ασφαλισμένες προέβησαν σε ψηφιακή μαστογραφία εντός του ΕΔΟΕΑΠ στην Αθήνα, εμπιστευόμενες το έμπειρο ιατρικό προσωπικό και την τεχνολογία τελευταίας γενιάς, που παρέχει επιπλέον ασ φάλεια και ακρίβεια στη διάγνωση. Και μπορεί ο Οκτώβριος να είναι ο «μήνας κατά του καρκίνου του μαστού», αλλά στον ΕΔΟΕΑΠ «κάθε μήνας είναι ο μήνας της πρόληψης της υγείας των ασφαλισμένων του».

Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΔΟΕΑΠ εξοπλίστηκε στην Αθήνα και με υπερσύγχρονο έγχρωμο υπερηχοτομογράφο. Το νέο μηχάνημα διαθέτει και εξειδικευμένη κεφαλή για τη συμπληρωματική εξέταση των μαστών, παρέχοντας τη δυνατότητα περαιτέρω διερεύνησης των ευρημάτων από τη μαστογραφία. Ο συνδυασμός αυτός εξασφαλίζει, κατά τον καλύτερο τρόπο, τον προσυμπτωματικό έλεγχο για τον καρκίνο του μαστού.

Η χρήση και των δύο αυτών μηχανημάτων συνέβαλε δραστικά στη μείωση της αναμονής των ασφαλισμένων για ραντεβού, με τη μαστογραφία να ορίζεται αμέσως και τα υπερηχογραφήματα σε διάστημα έως ένα μήνα από την υποβολή του αιτήματος.