Δύο υπέροχες συνταγές για σπιτικό καραμελέ με τέλεια αφράτη κρέμα

131

Η Κρέμα Καραμελέ (Crème caramel ή crème renversée) είναι ένα απ’ τα πιο κλασικά ευρωπαϊκά γλυκά που αν και ακούγεται γαλλικό, υπάρχει σε περίοπτη θέση στη γαστρονομική κουλτούρα και της Ισπανίας ως flan, και της Ιταλίας ως crema caramella, με παράλληλες σοβαρές διεκδικήσεις πατρότητας και απ’ την Βρετανία. κρεμ καραμελεΓνωρίζουμε ότι η ιδέα της ανάμειξης αυγών και κρέμας υπήρχε απ’ τα Ρωμαϊκά χρόνια και έτσι όταν οι Άραβες έφεραν στην Ευρώπη την ζάχαρη, δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της συνταγής για κρέμα καραμελέ που γρήγορα έγινε δημοφιλής σε όλα τα καλά σπίτια (βλέπε πύργους) της Ευρώπης. Τώρα αν η πρώτη ιδέα ήταν γαλλική, ισπανική, ιταλική ή βρετανική, δεν θα το μάθουμε μάλλον ποτέ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η κρεμ καραμελέ ήταν εξαιρετική γαστρονομική ιδέα και διεθνώς πετυχημένη!

 

Διαβάστε την συνέχεια στο webkorinthos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ