“Δώρο” 2 μήνες στα Τέλη Κυκλοφορίας 2021 – Ποιους αφορά;

66

Το οικονομικό επιτελείο παρατείνει έως τέλη Φεβρουαρίου την εξόφληση αλλά και την κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας, κάνοντας “δώρο” 2 μήνες τελών…

Έως 26 Φεβρουαρίου 2021 θα μπορούν οι ιδιοκτήτες οχημάτων να εξοφλήσουν τα Τέλη Κυκλοφορίας 2021 καθώς το υπουργείο Οικονομικών παράτεινε την εξόφλησή τους και παράλληλα την κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας για όσους το επιθυμούν.

Παράλληλα δόθηκε ένα “δώρο” δύο μηνών,  σε όσους είχαν σκοπό να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας για το 2021, αφού θα μπορούν να μετακινούν το όχημά τους μέχρι τέλη Φλεβάρη ΧΩΡΙΣ να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2021…

Προσωρινή ακινησία

Με απόφαση λοιπόν του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου, παρατάθηκε επίσης και η προθεσμία για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία, έως τις 26 Φεβρουαρίου 2021.

Όπως επισημαίνει σε δήλωσή του ο κ. Βεσυρόπουλος: «Η Κυβέρνηση έχει πλήρη αντίληψη και συναίσθηση των δυσκολιών, αλλά και των ιδιαίτερων συνθηκών, που έχει δημιουργήσει η πανδημία. Η παράταση για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας είναι επιβεβλημένη, για να διευκολύνει τους πολίτες και να δοθεί η δυνατότητα σε όλους να εκπληρώσουν αυτή την υποχρέωση».

Το Υπουργείο Οικονομικών τονίζει ότι δεν θα υπάρξει νέα παράταση και η εξόφληση των τελών κυκλοφορίας πρέπει να γίνει έως τις 26 Φεβρουαρίου 2021.

Που θα βρείτε τα Τέλη Κυκλοφορίας 2021

Αναρτήθηκαν στο Taxisnet τα Τέλη Κυκλοφορίας 2021 τα οποία δεν έχουν αλλαγές σε σχέση με τα αντίστοιχα του 2020. Το οικονομικό επιτελείο ανάρτησε νωρίτερα τα Τέλη Κυκλοφορίας 2021 ώστε οι ιδιοκτήτες οχημάτων να προγραμματίσουν έγκαιρα την εξόφλησή τους είτε μετρητοίς είτε χρησιμοποιώντας κάποια πιστωτική κάρτα που επιτρέπει την εξόφλησή τους από 9 έως και 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις.

Οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων με 1η Άδεια Κυκλοφορίας έως 31/10/2010 καλούνται να πληρώσουν από 22 ευρώ έως 1.380 ευρώ ανάλογα με τον τύπο και το έτος ταξινόμησης.

Οι κάτοχοι οχημάτων με 1η Άδεια Κυκλοφορίας μετά την 1η Νοεμβρίου 2010 καταβάλλουν Τέλη Κυκλοφορίας σύμφωνα με τις εκπομπές CO2.

Το κράτος ευελπιστεί να εισπράξει περίπου 1,1 δισ. ευρώ από τα Τέλη Κυκλοφορίας 2021.

Τα πρόστιμα

Τα Τέλη Κυκλοφορίας θα πρέπει να πληρωθούν έως 26/02/2021 ή να έχουν κατατεθεί οι πινακίδες κυκλοφορίας έως το παραπάνω χρονικό διάστημα. Σε διαφορετική περίπτωση η εκπρόθεσμη πληρωμή συνεπάγεται πρόστιμο στο 100% των Τελών Κυκλοφορίας που αναλογούν στο όχημα.

Αναλυτικά καταβάλλεται:

Ισόποσο των τελών, αν το όχημα είναι δίκυκλο/ τρίκυκλο ΙΧ ή επιβατικό ΙΧ

Το ήμισυ των τελών, εάν το όχημα είναι επιβατικό Δ.Χ. ή φορτηγό ή λεωφορείο

Μηδενική χρέωση αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ