Δ.Βέλου- Βόχας- Μ.Καλλίρη -Αδιανόητο και ντροπιαστικό να γράφετε κ.Ραχανιώτη για την «Ανέλιξη »

425
Με έκπληξη διαβάσαμε τις ανακοινώσεις του συνδυασμού «Νέα Πνοή» για την Ανέλιξη, το Νομικό Πρόσωπο του δήμου μας, του οποίου έχω την τιμή να είμαι πρόεδρος.
Ομολογουμένως, ξαφνιάστηκα διπλά βλέποντας ότι τα λόγια αυτά τα υπογράφει ο κ. Ραχανιώτης ένας δημοτικός σύμβουλος με “μεγάλη εμπειρία” και με παρουσία στο Διοικητικό Συμβούλιο της «Ανέλιξης» από την αρχή της θητείας του.
➡️ Αδιανόητο και ντροπιαστικό είναι να γράφετε εσείς κ. Ραχανιώτη, ένα μέλος της διοίκησης της Ανέλιξης, ότι το Νομικό Πρόσωπο, που στηρίζει ΕΜΠΡΑΚΤΑ την κοινωνία, υλοποιώντας όλα τα προγράμματα κοινωνικής μέριμνας που προβλέπει η πολιτεία (ΚΕΑ, ΤΕΒΑ, κ.λπ.) για την προάσπιση των ευάλωτων συμπολιτών μας, απλώς μοιράζει κατεψυγμένα κοτόπουλα προεκλογικά.
➡️ Αδιανόητο, ντροπιαστικό και υποτιμητικό για κάθε συμπολίτη μας που δοκιμάζεται από την ανεργία, την φτώχεια και την έλλειψη στοιχειωδών αγαθών είναι να πιστεύετε εσείς και ο συνδυασμός ότι η ενίσχυση των δοκιμαζόμενων νοικοκυριών του δήμου μας με τρόφιμα, όπως ορίζει η Πολιτεία, είναι προϊόν προεκλογικής συναλλαγής.
➡️Αδιανόητο είναι ότι στα δύο χρόνια της πανδημίας, με τις αλλεπάλληλες καραντίνες ούτε εσείς, ούτε η παράταξή σας ασχοληθήκατε με το γεγονός ότι οικογένειες δοκιμάστηκαν σκληρά, μένοντας χωρίς δουλειά και ήρθαν αντιμέτωπες με το φάσμα της ακραίας φτώχειας. Και το μόνο που προστάτεψε την αξιοπρέπεια αυτών των ανθρώπων, ήταν οι κοινωνικές παροχές της Πολιτείας, οι οποίες υλοποιήθηκαν μέσω της «Ανέλιξης», αθόρυβα και διακριτικά, με είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και ναι, κατεψυγμένα κοτόπουλα.
➡️Αδιανόητο είναι να μην γνωρίζετε εσείς που συμμετέχετε ως εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης στο Διοικητικό Συμβούλιο ότι το διοικητικό συμβούλιο του νομικού προσώπου απαρτίζεται από μέλη που υποδεικνύονται και από την παράταξη του δημάρχου και από την αντιπολίτευση, όπως ορίζει ο νόμος.
Φυσικά, δεν είναι πολυκομματικό, διότι τα πολιτικά κόμματα δεν έχουν καμία δουλειά στην διοίκηση ενός νομικού προσώπου του δήμου, είναι όμως πολυπαραταξιακό γιατί κάθε δημοτική παράταξη έχει εκπροσώπους στο Διοικητικό συμβούλιο.
Κρίμα είναι που μετά από 3,5 χρόνια στη θέση του ευθύνης που έχετε αναλάβει στο ΔΣ της «Ανέλιξης» δεν γνωρίζετε ότι Κοινωνική Προστασία (Παιδικοί Σταθμοί, Κ.Α.Π.Η.), Παροχή Υπηρεσιών σε Ευπαθείς Ομάδες, Κοινωνικό παντοπωλείο, Συμβουλευτικά Κέντρα, Δια Βίου Μάθηση, Πολιτισμός – Αθλητισμός – Περιβάλλον και Εθελοντισμός υπάρχουν ήδη ως αρμοδιότητες και εξυπηρετούνται όλες από τις υπηρεσίες της «Ανέλιξης».
Αναλυτικότερα επί των προτάσεων σας.
Αν είχατε την ευγενή καλοσύνη το καλοκαίρι που πέρασε και είχατε παραβρεθεί στις εκδηλώσεις που οργάνωσε το ΝΠΔΔ «Ανέλιξη» μεταξύ 24 Ιουλίου και 2 Αυγούστου θα γνωρίζατε ότι το «Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής – Μίκης Θεοδωράκης» έχει ήδη υλοποιηθεί και θεσμοθετηθεί και η πρώτη διοργάνωση άνοιξε τις πύλες της φέτος το καλοκαίρι.
Επίσης, αν είχατε κάνει τον κόπο να διαβάσετε τη μελέτη του νέου δημαρχιακού κτηρίου στο Ζευγολατιό, που έχει μπει σε τροχιά ολοκλήρωσης και σε έναν περίπου χρόνο θα το έχουμε στη διάθεσή μας, θα γνωρίζατε ότι στο ισόγειο του κτηρίου έχει ήδη προβλεφθεί και κατασκευάζεται Δημοτικό Θέατρο, που θα στεγάσει το σύνολο σχεδόν, των καλλιτεχνικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων του δήμου Βέλου-Βόχας.
Επιπλέον, αν ως μέλος του ΔΣ της «Ανέλιξης» είχατε παρακολουθήσει τις δράσεις μας και τις συνέργειές μας με τους πολιτιστικούς φορείς του δήμου μας, θα γνωρίζατε ότι:
✔️ Ωδείο λειτουργεί στο πλαίσιο της Φιλαρμονικής Ζευγολατιού
✔️Δημοτική βιβλιοθήκη λειτουργεί ήδη στον δήμο μας, στο Κοκκώνι και ετοιμάζεται μια δεύτερη στο Ζευγολατιό, ενώ στην διαδικασία ίδρυσης βρίσκεται – με προσωπικές ενέργειες του δημάρχου – και ✔️Δημοτική Βιβλιοθήκη στο Βέλο
✔️Εργαστήρι παράδοσης και παραδοσιακής μουσικής λειτουργεί ήδη στο Κέντρο Νεολαίας και Πολιτισμού στις Κρήνες
Επίσης πολύ ενδιαφέρουσες ήταν οι προτάσεις για Δημοτικό εργαστήρι Θεάτρου και Δημοτικό κινηματογράφο, αλλά γιατί κ. Ραχανιώτη δεν τις φέρατε μία φορά ως εισηγήσεις στο Δ.Σ. της ‘Ανέλιξης’; Θα τις είχαμε αγκαλιάσει και θα τις είχαμε υλοποιήσει.
Τέλος σε ό,τι αφορά τις προτάσεις στον αθλητισμό, γνωρίζετε ότι οι περισσότερες από αυτές έχουν ήδη υλοποιηθεί.
✔️Δημοτικό στάδιο υψηλών προδιαγραφών λειτουργεί ήδη στο Βέλο, ✔️γήπεδο με φυσικό χλοοτάπητα έχει δημιουργηθεί στην Πουλίτσα και το ✔️Δημοτικό γήπεδο Ζευγολατιού βρίσκεται σε διαδικασία αντικατάστασης του χλοοτάπητα και τοποθέτησης κερκίδων. Περάστε ένα απόγευμα από τα γήπεδα του δήμου μας, θα τα δείτε να σφύζουν από ζωή από τη αθρόα συμμετοχή των Ακαδημιών μας.
Σε ότι αφορά τα αθλητικά events στο Βραχάτι και στο Κοκκώνι θα συμπληρώσω, σας καλώ να ανατρέξετε στα προηγούμενα χρόνια και να ανακαλύψετε μόνος σας το πλήθος των διοργανώσεων που έχουμε φιλοξενήσει (beach soccer, beach volley, box savate, πρωτάθλημα ρακέτας κ.ά.) καθώς και τις πολλές και διαδοχικές υλικοτεχνικές στηρίξεις που έχει προσφέρει η Ανέλιξη σε αθλητές ατομικών αγωνισμάτων.
Κλείνω λέγοντας ότι θα βοηθούσε πολύ την συγκρότηση ρεαλιστικών προτάσεων από μέρους σας η επαφή σας με την πραγματικότητα και η γνωριμία σας με το Νομικό Πρόσωπο «Ανέλιξη» του δήμου Βέλου-Βόχας, παρότι είστε μέρος του Διοικητικού συμβουλίου.
Να έρθετε μια μέρα να σας ξεναγήσουμε!
Μαρία Καλλίρη,
Πρόεδρος ΝΠΔΔ «Ανέλιξη» δήμου Βέλου-Βόχας