Δ.Πρωτοπαπάς-Με αιχμές για την δημοτική αρχή Κορίνθου…για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

628
Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων !
Δεν πρόκειται ακριβώς για γιορτή, αλλά περισσότερο ως ημέρα υπενθύμισης και ευαισθητοποίησης για την προστασία τους. Ο άνθρωπος οφείλει να σέβεται τη ζωή κάθε ζώου, να παλεύει για αυτή και όχι να την απειλεί, να την εκμεταλλεύεται, και να την εξοντώνει, αλλά να την προστατεύει από κάθε κακομεταχείριση ή απάνθρωπη συμπεριφορά.
Δυστυχώς στο ΔΗΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ, αν και υπήρχε ένα προεκλογικό πρόγραμμα σχετικό με τη φροντίδα τους δεν εφαρμόστηκε. Εδώ και τρία χρόνια δεν κατάφερε να υλοποιήσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, όπως άλλωστε επιτάσσει και ο Νόμος 4039/2012.
Η εικόνα δεν είναι ξεκάθαρη ως προς τη διαχείρισή τους, αλλά ούτε και στην οργάνωση, που θα επιτρέπει και θα χαρίζει σε αυτά την ευζωία τους.
-Δεν υλοποιείται τουλάχιστον έως τώρα ένα εκτεταμένο πρόγραμμα περισυλλογής και στειρώσεων αδέσποτων.
-Δεν υπάρχει ιατρική, φαρμακευτική περίθαλψη και φροντίδα σε τραυματισμένα και άρρωστα αδέσποτα ζώα.
-Σχετικά με το πρόγραμμα της σίτισης δεν υπάρχει δημόσια ενημέρωση και διαφάνεια κατανομής τροφών.
-Ανύπαρκτο πρόγραμμα εμβολιασμών ,ηλεκτρονικών σημάνσεων – φιλοξενίας και υιοθεσίας στα αδέσποτα.
– Δεν υπάρχουν δράσεις και ζωοφιλικές ενημερώσεις μαθητών και μαθητριών σε όλα τα σχολεία για την υπεύθυνη κηδεμονία, σε συνεργασία με ζωοφιλικά σωματεία.
Το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων είναι ένα βάρος που πέφτει στις πλάτες των εθελοντών φιλόζωων, των οποίων η βοήθεια είναι πολύτιμη…
Αν κάτι πρέπει να κρατήσουμε από την 4η Απριλίου, είναι πως όλα ανεξαιρέτως τα ζώα, είναι πλάσματα που χαίρονται, λυπούνται, πονάνε, πεινάνε και διψούν όπως εμείς, έχουν ανάγκες και δίνουν το δικό τους σκληρό αγώνα επιβίωσης !
Ας ελπίσουμε σε ένα καλύτερο αύριο!!!