Δ.Πρωτοπαπάς-Νεάπολη Μπαθαρίστρα- Η τσιμεντοποίηση στο Δήμο Κορινθίων δεν έχει τέλος…-ΦΩΤΟ

1069
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ :
Η τσιμεντοποίηση δεν έχει τέλος στο Δήμο Κορινθίων !
Οι κάτοικοι ζητούν το αυτονόητο,ελεύθερους χώρους και πράσινο !
—————————————————————————–
Χθες το απόγευμα επισκέφθηκα την υπό κατασκευή πλατεία μεταξύ των οδών Αιόλου και Ανδριανού στην περιοχή Νεάπολης Μπαθαρίστρας. Πρόκειται για μία μακρόστενη πλατεία διαστάσεων 140 μ. επί 13 μ. περίπου 2,0 στρέμματα. Μετά τις απαράδεκτες πλατείες στον Αγιο Γεώργιο η Δημοτική αρχή συνεχίζει και εδώ την ίδια τακτική ! Υπερβολικό μπετόν με ελάχιστο πράσινο ,παρά τις έντονες αντιδράσεις και την αγωνία των κατοίκων της περιοχής.
Ειλικρινά μου είναι αδιανόητο, δε μπορώ να καταλάβω τη χρησιμότητα των περιμετρικών τοιχίων από μπετόν ,πόσο μάλλον των συνεχόμενων παγκακιών από μπετόν πάχους 50 εκατοστών και μάλιστα το ένα πολύ κοντά στο άλλο. Οι κάτοικοί μόλις βγαίνουν στις αυλές τους αντικρίζουν ένα τείχος από μπετόν, χωρίς αισθητική ,που δημιουργεί ένα ασφυκτικό περιβάλλον !
Σε περίπτωση νεροποντής οι δρόμοι θα πλημμυρίσουν λόγω των τοιχίων αλλά και της πλακόστρωσης με κυβόλιθους που θα ακολουθήσει ως συνήθως, με τα γνωστά αποτελέσματα για τους περίοικους. Να τονίσω εδώ την ύπαρξη ενός μόνο φρεατίου ομβρίων που καθιστά το όλο έργο επισφαλές. Να θυμίσω επίσης ότι δεν υπάρχει δίκτυο ομβρίων στους παρακείμενους δρόμους.
Θα επαναλάβω δυστυχώς τα ίδια πράγματα: Στο Δήμο Κορινθίων έχει καταλάβει κανείς τι σημαίνει κλιματική αλλαγή,πράσινο,χώμα, δροσισμός,ελεύθερος χώρος ,ασφάλεια κλπ. ;;
Λυπάμαι κύριοι δεν υπάρχει ίχνος ευαισθησίας για τους πολίτες και το περιβάλλον !!!!