Είσαι λαμόγιο, χρωστάς εκατομμύρια στις τράπεζες και δεν θες να πληρώσεις ; Υπάρχει λύση !

93

ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ!

Μία εξαιρετική λύση έχει δημιουργήσει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα μαζί με σεσημασμένα λαμόγια που χρωστούν δισεκατομμύρια, ώστε να τους διευκολύνει και να καταφέρουν να διαγράψουν το μεγαλύτερο μέρος των δανείων τους.

Η συνταγή είναι απλή. Έστω ότι ένα λαμόγιο χρωστάει 100 εκατομμύρια στις τράπεζες. Τα δάνεια φυσικά δεν αποπληρώνονται και θεωρούνται κόκκινα. Το λαμόγιο τότε, έχοντας τα λεφτά σε οφσόρ του εξωτερικού, Ιδρύει ένα Fund που φυσικά οι διαχειριστές είναι μπροστινοί δικηγόροι, το οποίο έχει ως αντικείμενο την εξαγορά κόκκινων δανείων από τράπεζες. Πηγαίνει λοιπόν στην τράπεζα και κάνει προσφορά για το δάνειο του στο …10% της αξίας του!

Η τράπεζα το πουλάει στο Φαντ που υποτίθεται ότι δεν ξέρει ποιανού είναι, έτσι το δάνειο φεύγει από τα κατάστιχα της, και το λαμόγιο όχι μόνο γλυτώνει από τις όποιες ευθύνες έναντι του νόμου, αλλά εξασφαλίζει και κούρεμα 90 εκατομμυρίων για οφειλή 100!

Και ο τραπεζίτης αντί να πάει φυλακή, εμφανίζεται ως επιτυχημένος γιατί μείωσε το ποσοστό έκθεσης της τράπεζας στα κόκκινα δάνεια! Αριστεία είπαμε!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ