Εθελοντές της “ΟΖΟΝ”και της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Κορινθίας…”καθάρισαν”την παραλία Καλάμια-φωτό

139

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Καθαρισμός ακτής – καταγραφή απορριμμάτων

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 17 Ιουνίου ο τέταρτος επαναληπτικός καθαρισμός και καταγραφή των απορριμμάτων στην παραλία Καλάμια της Κορίνθου.
Εθελοντές και στελέχη της ΟΖΟΝ συνεργάστηκαν με τους εθελοντές της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών από την Τοπική Διοίκηση Κορινθίας, οι οποίοι βοήθησαν ουσιαστικά τόσο στο έργο του καθαρισμού όσο και στην λεπτομερή καταγραφή των συλλεχθέντων απορριμμάτων.
Συνολικά σε 100 μέτρα ακτής συλλέξαμε και καταγράψαμε 2.755 αντικείμενα μεγαλύτερα από 2,5 εκατοστά. Από αυτά, 89,8% (2.475 αντικείμενα) ήταν πλαστικά. Αξίζει να σημειωθεί πως μεταξύ των πλαστικών αντικειμένων καταγράψαμε 640 μικρά θραύσματα από πλαστικά αντικείμενα, 465 ζελατίνες από συσκευασίες τροφίμων, γλυκισμάτων και καπνικών προϊόντων, 377 αποτσίγαρα, 203 σακούλες ή κομμάτια από σακούλες, 144 καλαμάκια και αναδευτήρες, 81 κομμάτια φελιζόλ και 90 μπατονέτες καθαρισμού αυτιών!
Ιδιαίτερα αποθαρρυντικό είναι το γεγονός πως τα σκουπίδια που συλλέξαμε, συσσωρεύτηκαν στο συγκεκριμένο τμήμα της παραλίας σε χρονικό διάστημα τεσσάρων εβδομάδων από τον σχολαστικό καθαρισμό της ακτής με μηχανικά μέσα από τον Δήμο Κορινθίων.

Η δράση διοργανώθηκε από την ΟΖΟΝ σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) «ο Αρίων».
Το έργο «Κορινθιακός-η δική μας θάλασσα» υλοποιείται με τη χρηματοδοτική στήριξη του Πράσινου Ταμείου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ