Εκδήλωση των Επιμελητηρίων Πελοποννήσου για την πλατφόρμα Access2Markets -φωτο

106

Παρουσία πλήθους βουλευτών και της Ευρωβουλευτή Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου η  διαδικτυακή εκδήλωση των Επιμελητηρίων Πελοποννήσου για την πλατφόρμα Access2Markets

Εξαιρετικό ενδιαφέρον είχε η διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσαν, την Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021, τα Επιμελητήρια Πελοποννήσου με την συμμετοχή της Ευρωβουλευτή Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου σχετικά με την νέα διαδικτυακή πλατφόρμα για την διευκόλυνση των εξαγωγών, με όνομα Access2Markets.

Την έναρξη της εκδήλωσης κήρυξε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Παναγιώτης Πιτσάκης  ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν  ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Χρίστος Δήμας, ο Βουλευτής της ΝΔ Λακωνίας, κ. Δαβάκης Αθανάσιος, ο Βουλευτής ΝΔ Λακωνίας, κ. Κρητικός Νεοκλής, η Βουλευτής ΝΔ Κορινθίας κ. Μαριλένα Σούκουλη, ο Βουλευτής ΝΔ Μεσσηνίας κ. Περικλής Μαντάς καθώς και οι Πρόεδροι των Επιμέρους Επιμελητηρίων, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, κ. Ευάγγελος Ξυγκώρος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας, κ. Φώτης Δαμούλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, κ. Γιάννης Τρουπής, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Ιωάννης Παναρίτης ενώ με τις στοχευμένες παρεμβάσεις τους συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης και άλλοι συμμετέχοντες- επιχειρηματίες της Περιφέρειας. Την εκδήλωση συντόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Παναγιώτης Πιτσάκης.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Πιτσάκης ανέδειξε την σημασία των ελληνικών εξαγωγών και την συμβολή τους στην ανασύσταση της ελληνικής οικονομίας ειδικά μετά την ολέθρια επέλαση της πανδημίας. Υποστήριξε ότι οι Έλληνες εξαγωγείς θα πρέπει να εφοδιαστούν με εργαλεία και όσο περισσότερο γνώση για την διευκόλυνση και την ανάπτυξη των εξαγωγών σε νέες αγορές.

Η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΕΛΚ, κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου αναφέρθηκε στην εμπορική πολιτική των εξαγωγών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την αναθεώρηση της μετά από δημόσια διαβούλευση έξι μηνών λόγω γεωπολιτικών λόγων και φυσικά των συνεπειών της πανδημίας. Εξήγησε ότι η εμπορική πολιτική της Ευρώπης θα είναι προσανατολισμένη σε δύο βασικούς πυλώνες αναπτυξιακής στρατηγικής, στην πράσινη συμφωνία και στην ψηφιακή αναβάθμιση. Επισήμανε ότι η αναθεωρημένη αυτή πολιτική βασίστηκε στην εξωστρέφεια, στην βιωσιμότητα και στην προάσπιση των Ευρωπαϊκών ιδεωδών και αρχών.

Στην συνέχεια η κα Ασημακοπούλου έκανε μια αναφορά στις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα θα λάβει την μεγαλύτερη επιχορήγηση που πήρε ποτέ, συνολικά 72 δισεκατομμύρια για επενδύσεις στην πράσινη ανάπτυξη και στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας.

Η Ευρωβουλετής ανανέωσε το ραντεβού με τα Επιμελητήρια όλης της χώρας και με τα μέλη τους για τις 14 Απριλίου 2021 που θα πραγματοποιηθεί μια εξειδικευμένη τηλεδιάσκεψη για λεπτομερή παρουσίαση της πλατφόρμας Access2Markets στα ελληνικά.

Στο τέλος της εκδήλωσης ακολούθησαν ερωτήσεις και παρεμβάσεις από επιχειρηματίες και πολιτικά πρόσωπα με την κα Ασημακοπούλου να επισημαίνει ότι βρίσκεται στην διάθεση όλων μικρομεσαίων επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται να εξάγουν ή που χρειάζονται την βοήθεια της. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας ευχαρίστησε την Ευρωβουλευτή για την πολύτιμη παρουσία της καθώς και όλους τους παρευρισκόμενους για την ενεργή συμμετοχή τους.

 

Δείτε μαγνητοσκοπημένη όλη την εκδήλωση στο επίσημο κανάλι του Επιμελητηρίου Κορινθίας στο Ytube  https://youtu.be/RG3t9HEZTwg

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ