ΕΚΔΗΜΙΑ ΕΙΣ ΚΥΡΙΟΝ ΤΗΣ ΜΟΝΑΧΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΑΣ ΑΔΕΛΦΗ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓ. ΜΑΡΙΝΗΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

98

Την 23η Φεβρουαρίου 2020 ετελειώθη ειρηνικά εκδημήσασα προς Κύριον πλήρης ημερών η Μεγαλόσχημος Μοναχή Διονυσία, κατά κόσμον (Μαρία) Φραγγελάκη, η οποία γεννήθηκε στην Ελευσίνα Αττικής το έτος 1925 και ήταν γόνος πολύτεκνης οικογένειας (8 αδέλφια).

Έζησε μεγάλο μέρος της ζωής της στην Αθήνα, όντας πνευματικό παιδί του αοιδίμου π. Αγγέλου Νησιώτου και μέλος της ΟΧΕΚ της αδελφότητος στον Βύρωνα της μακαριστής Μαρίτσας Πετρίδου. Έγινε Ρασοφόρος Μοναχή στην Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου Καρακαλά το έτος 1982 υπό του Ζακυνθίου Μητροπολίτου Αργολίδος κυρού Χρυσοστόμου Δεληγιαννόπουλου, από τον οποίο έλαβε και το όνομα Διονυσία και εργάσθηκε με πολλή υπακοή και αγάπη στα διακονήματα που της ανετέθησαν (ψάλτρια και εκκλησιαστικός).

Το έτος 1982 εγκαταβίωσε στην Ιερά Μονή Αγίας Μαρίνης Λουτρακίου, με την κατά σάρκα αδελφή της Μαρίνα Μοναχή, όπου και συνέχισε να διακονεί με υπακοή, αφοσίωση και αγάπη ως αρχοντάρισσα και ψάλτρια. Σκόρπιζε αγάπη και παραμυθία σε όσους την πλησίαζαν, έχοντας πάντοτε να πει ένα «καλό λόγο» για όλους. Την 16ην Μαΐου 1992 εκάρη Μεγαλόσχημος Μοναχή τη σεπτή εγκρίσει του μακαριστού Μητροπολίτου Κορίνθου κυρού Παντελεήμονος. Έζησε αρμονικά με υπακοή και αφοσίωση υπό την Γερόντισσα Συγκλητική Στεργίου και ακολούθως με την σημερινή Γερόντισσα Παρασκευή, με την οποία συνδέθηκαν με άρρηκτη αγάπη και πνευματικό σύνδεσμο για πολλά χρόνια.
Η Εξόδιος Ακολουθία εψάλη την 24ην Φεβρουαρίου 2020 στην Ι. Μονή Αγίας Μαρίνης Λουτρακίου υπό του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου με την συμμετοχή των πατέρων της Ι. Μονής Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου, του Καθηγουμένου της Ι. Μονής Παναγίας «Πάντων Χαρά» Καλετζίου κ. Ανθίμου, Ιεροκήρυκος της Ι. Μητροπόλεως μας, των Αρχιμ. π. Μακαρίου Μπογιατζόγλου και π. Αρκαδίου Ραζνύ, του Αιδεσ. π. Δημητρίου Σουσούνη, των Διακόνων π. Δαμασκηνού Γεννηματά και π. Δημητρίου Μπαλλά, Ηγουμενισσών και αδελφών των Ιερών Μονών Οσίου Παταπίου Γερανείων Ορέων, Παναγίας Φανερωμένης Χιλιομοδίου, Αγίου Δημητρίου Καρακαλά (Αργολίδος), των Ι. Ησυχαστηρίων Τιμίου Σταυρού Μαψού, Αγίου Γερασίμου Περαχώρας και του Ι. Μετοχίου της Ιεράς Μονής «Η ΘΕΟΜΗΤΩΡ» Ηλιουπόλεως Αθηνών Προφήτου Ηλιού Λουτρακίου. Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Χριστιανικό ήθος και την αγάπη για τον Χριστό και την Εκκλησία Του, που διέκριναν την εκλιπούσα αδελφή, τονίζοντας ότι όλοι όσοι αφιερώνουν την ζωή τους στο Νυμφίο Χριστό και στην διακονία του λαού του Θεού οφείλουν να εργάζονται την υπακοή, την προσευχή και την αγάπη.

Ας είναι αιωνία η μνήμη της!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ