Ξεκινάει το πλιάτσικο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για χρέη στην εφορία

93

Σήμερα  Παρασκευή 27 Απριλίου η εφορία βγάζει στο σφυρί 16 ακίνητα, για χρέη στο Δημόσιο. Οι πρώτοι 16 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν την Παρασκευή ενώ ο τελευταίος από αυτούς θα γίνει στις 15 Μαΐου.

Το πλιάτσικο για οφειλές στο δημόσιο, που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υλοποιείται βάσει της τροπολογίας του υπουργείου Οικονομικών, που εγκρίθηκε στις 16 Ιανουαρίου 2018 με την ψήφιση του πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα  και εξίσωσε τη διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για χρέη προς τις τράπεζες με αυτούς για χρέη προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα με τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, που νομοθετήθηκε με το τρίτο μνημόνιο που επέβαλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η Εφορία μπορεί να προχωρήσει στην κατάσχεση ακινήτου για οφειλές προς το Δημόσιο άνω των 500 ευρώ!

Ο πρώτος κατάλογος των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών περιλαμβάνει κατοικίες, γραφεία, αποθήκες, γκαράζ, ακόμα και αγροτεμάχια. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων περιλαμβάνει περίπου 17.000 πλειστηριασμούς για το 2018!

Η τιμή πρώτης προσφοράς για τα ακίνητα δεν θα είναι πλέον η αντικειμενική αξία, αλλά η εμπορική τιμή. Αυτό σημαίνει ότι πολλά ακίνητα θα βγαίνουν στο «σφυρί» σε πολύ χαμηλές τιμές αφού η κατάρρευση της κτηματαγοράς και της οικοδομής τα τελευταία χρόνια έχει απαξιώσει τις τιμές των ακινήτων.

Πιθανά να υπάρξουν περιπτώσεις που δεν καλύψουν τα χρέη του οφειλέτη προς το δημόσιο, αφού θα χάνει και τα ακίνητου σε κάποια εξευτελιστική τιμή και στη συνέχεια θα χρωστάει ακόμα στα δημόσια ταμεία.

Με δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία της ΑΑΔΕ, υπάρχουν 4.058.857 φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία γίνεται κατανοητό ότι η επέλαση στη λαϊκή κατοικία και περιουσία που μόλις αρχίζει θα έχει πολλά και δραματικά επεισόδια…

imerodromos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ