Εκκίνηση από την Πύλη των Λεόντων για τον 13ο Αρχαίο Μυκηναϊκό Δρόμο-φωτο

153
Οι Μαραθωνοδρόμοι Δρομείς Αργολίδας, ο σύλλογος οι φίλοι των Μυκηνών και του Μυκηναϊκού Πολιτισμού, η Τοπική Κοινότητα Προσύμνης , το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Μέριμνας και Αθλητισμού του Δήμου Άργους-Μυκηνών και ο Πολιτιστικός σύλλογος Προσύμνης, συνδιοργάνωσαν τον 13ο Αρχαίο Μυκηναϊκό Δρόμο στην Αργολίδα την Κυριακή 26 Ιουνίου 2021.
Η διαδρομή αυτή ακολουθεί τα ίχνη ενός αρχαίου Μυκηναϊκού δρόμου που συνέδεε την ακρόπολη των Μυκηνών με το λεκανοπέδιο της Προσύμνης.

Η διαδρομή περνά από πολλά σημεία μεγάλου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Στο αγώνα συμμετείχαν περιπατητές και Δρομείς – Αθλητές.
Σημείο εκκίνησης ήταν η Πύλη των Λεόντων μέσα στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών και ο τερματισμός έγινε στο μαγευτικό εξωκλήσι της Παναγίας Προσύμνης του Δήμου Άργους Μυκηνών. Η απόσταση ήταν 8 χιλιόμετρα σε χωμάτινη διαδρομή.

Στον 13ο Αρχαίο Μυκηναϊκό Δρόμο υπήρξε υποστήριξη από το 1ο Σύστημα Προσκόπων. Οι αγώνες καλύφθηκαν υγειονομικά από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αργολίδας, από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό παράρτημα Άργους με κάλυψη από γιατρό Καρδιολόγο και την ΦΙΛΜΑ Αργολίδας.

πηγή-argolikeseidhseis.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ