Εκλογές ΚΙΝΑΛ:Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα… μεγάλο προβάδισμα του Νίκου Ανδρουλάκη

82

Στη δημοσιότητα έρχονται τα πρώτα αποτελέσματα από τον δεύτερο γύρο στις εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ, ύστερα από μία μακρά εκλογική διαδικασία, κατά την οποία η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ψηφοφόροι ξεπέρασαν τους 206.000, ενώ στον πρώτο γύρο άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα 270.000 πολίτες, αριθμός ρεκόρ.

19:45: Οι κάλπες έκλεισαν στις 19:30 και η καταμέτρηση των ψήφων έχει ξεκινήσει, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για μεγάλο προβάδισμα του Νίκου Ανδρουλάκη έναντι του Γιώργου Παπανδρέου. Βεβαίως το ποσοστό ενσωμάτωσης είναι ακόμα σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ωστόσο, τα πρώτα ψηφοδέλτια που βγαίνουν από τις κάλπες σε ολόκληρη την Επικράτεια δείχνουν σαφές προβάδισμα και μάλιστα με μεγάλη διαφορά στον κ. Ανδρουλάκη.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Ανδρουλάκης αγγίζει το 65% και ο Γιώργος Παπανδρέου το 35%, με τον Κρητικό υποψήφιο να εκτιμάται ότι θα σπάσει κάθε ρεκόρ. Σε ορισμένες περιοχές της χώρας, όπως στην Κρήτη, τη δυτική Μακεδονία, την δυστική Ελλάδα και την περιφέρεια βορείου Αιγαίου, ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης καταγράφει σαρωτικές διαφορές έναντι του Γιώργου Παπανδρέου.