Εκτακτο-Αναστέλλεται η λειτουργία των ΚΑΠΗ σε όλη τη χώρα

81

Δέσμη μέτρων ενάντια στον κορωνοϊό και με σκοπό την προστασία των ευπαθών ομάδων ανακοίνωσε το μεσημέρι της Κυριακής η κυβέρνηση, μετά από διαδοχικές συσκέψεις που είχαν προηγηθεί. Μεταξύ των άλλων κλείνουν για τέσσερις βδομάδες τα ΚΑΠΗ σε όλη την χώρα, αναστέλλονται για δύο βδομάδες οι σχολικές εκδρομές και όλες οι συνεδριακές εκδηλώσεις ενώ όλες οι αθλητικές δραστηριότητες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών. Δεν ελήφθη απόφαση για καθολικό κλείσιμο των σχολείων ωστόσο συνεχίζεται η προληπτική αναστολή λειτουργίας, ανάλογα με την εμφάνιση κρουσμάτων.

Αναλυτικά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν:

Αναστολή λειτουργίας ΚΑΠΗ σε όλη τη χώρα για 4 εβδομάδες

Αναστολή όλων των σχολικών εκδρομών για δύο εβδομάδες

Πραγματοποίηση όλων των αθλητικών εκδηλώσεων κεκλεισμένων των θυρών για δύο εβδομάδες

Επίσης, συνεχίζεται η προληπτική αναστολή λειτουργίας κατά περίπτωση για όλα τα σχολεία, εφόσον υπάρχει λόγος.

Την Δευτέρα στις 12.30 το μεσημέρι θα ανακοινωθούν η πρώτη δέσμη των οικονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εξάπλωση του κορωναϊού από τα  υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρώτη δέσμη θα περιλαμβάνεται η αναστολή υποχρέωσης πληρωμής ΦΠΑ, ασφαλιστικών εισφορών κ.λπ., για τη στήριξη των επιχειρήσεων στους τρεις νομούς της χώρας που έχουν πληγεί κυρίως από τον ιό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κυβέρνηση συλλέγει παράλληλα προτάσεις και αιτήματα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων εν όψει του Eurogroup της 16ης Μαρτίου και των μέτρων που θα αποφασιστούν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Αίτημα πολλών κρατών- μελών της ευρωζώνης είναι η εξαίρεση των έκτακτων δαπανών για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τον κορωναϊό.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ