Ελεύθερη πρόσβαση WIFI είχαμε και επί Γ.Ανδρέου αλλά σταμάτησε… εύχομαι να μη συμβεί το ίδιο”

88

Δήμος Κορινθίων: Υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες διαδικτύου στο κέντρο της πόλης
Ακούσαμε τον Δήμαρχο σε συνέντευξη τύπου να μιλά για ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου κλπ
Εμείς από την πλευρά μας απλά αναφέρουμε ότι το δωρεάν WIFI σε τρεις πεζόδρομους στο κέντρο της Κορίνθου είναι ένα πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ασύρματα Ευρυζωνικά Δίκτυα WiFi4EU), ύστερα από αίτηση της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής στις αρχές του 2019, σύμφωνα με την οποία στο Δήμο μας δόθηκε voucher αξίας 10.000 €, το οποίο υλοποιήθηκε με την επίβλεψη του ΚΕΠΕ, όχι από το Δήμο Κορινθίων.
Είμαστε πολύ πολύ μακριά ακόμα να παρέχουμε δωρεάν υπηρεσίες WIFI στους δημότες μας μαζικά και σε μεγάλη έκταση.
Τέτοιο πρόγραμμα προς το παρόν δεν υπάρχει.
Άσχετο το γεγονός της τοποθέτησης με ιδιωτική πρωτοβουλία από την WIND δικτύου οπτικών ινών υψηλών ταχυτήτων, όπως άλλωστε γίνεται αυτή τη στιγμή και από την COSMOTE (με αναστάτωση βεβαίως στο κέντρο της πόλης) για καθαρά επιχειρηματικούς σκοπούς και σωστά κατά την άποψή μας.
Ο Δήμος δεν σχεδίασε και δεν υλοποίησε καμία δράση. Με χαρά θα περιμένουμε να ενταχθούμε ως Δήμος για δωρεάν παροχή υπηρεσιών διαδικτύου πάσης φύσεως σε οποιοδήποτε πρόγραμμα, αλλά και επιπλέον να αξιοποιήσει τα αρκετά εκατομμύρια που έχει επενδύσει τα προηγούμενα 10 χρόνια σε Ευρυζωνικά Δίκτυα και Μητροπολιτικά Δίκτυα Οπτικών Ινών.
Τα 10 σημεία ελεύθερης πρόσβασης στους τρεις πεζόδρομους σαφώς και δεν αλλάζουν την εικόνα του Δήμου. Τα είχαμε πάλι στο παρελθόν επί αειμνήστου αντιδημάρχου Γιάννη Ανδρέου και σε λίγο διάστημα σταμάτησε η λειτουργία τους. Εύχομαι να μη συμβεί το ίδιο.
Ευτυχές βέβαια το γεγονός ότι ο συνάδελφος δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Παπαϊωάννου και βοήθησε τεχνικά αλλά και σε δωρεά για ελεύθερο WIFI για τη πλατεία Περιβολάκια προέβη ως επιχειρηματίας πριν γίνει αντιδήμαρχος.

πηγή-Νίκος Σταυρέλης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ