Ελλάδα 2020: Η «απόβαση» των «αρίστων»

148

Oι φωτογραφίες είναι από την «απόβαση» του «στρατού» των ΜΑΤ στη Χίο και στη Λέσβο, χθες αργά τη νύχτα. Αναρωτιόμαστε εάν χρειάζονται τα εισαγωγικά στις λέξεις απόβαση και στρατός. Παρακάτω στο βίντεο μπορείτε να δείτε τον στρατιωτικό τρόπο κατέβαιναν από το πλοίο οι δυνάμεις καταστολής.

Η κυβέρνηση του «νόμου και της τάξης» φαίνεται πως έχει ακόμα δρόμο για να ολοκληρώσει τις εικόνες διαμόρφωσης ενός αστυνομικού κράτους αλλά προχωρά με γοργά (στρατιωτικά) βήματα. Από τη μια, χθες, ο αστυνομικός «εκτός υπηρεσίας»  που μπούκαρε στην ΑΣΟΕΕ και τράβηξε όπλο για να «παραλάβει», όπως υποστηρίζει η αστυνομία, «οικείο του πρόσωπο» και από την άλλη, από χθες το αργά το βράδυ, τα ΜΑΤ επιχειρούν αποκτήσουν το έλεγχο δύο νησιών.

Οι εικόνες από τη Λέσβο και τη Χίο θυμίζουν πολεμική επιχείρηση, χωρίς υπερβολή: Ο στρατός των ΜΑΤ – με όρους κατοχής κι επιβολής της αστυνομικής κυριαρχίας του κράτους – εναντίον των κατοίκων. Η κυβέρνηση θέλει να επιβάλλει την κατασκευή κλειστών – δομών για τους πρόσφυγες. Θέλει να φτιάξει φυλακές – στρατόπεδα για τους πρόσφυγες. Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας,  χρησιμοποίησε μέχρι και το πολύ σοβαρό θέμα του κορονοϊού για να πείσει, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού OPEN. Προσέξτε την επιχειρηματολογία που καλλιεργεί παράλληλα φόβο, πανικό και ρατσισμό:

«Φαντάζομαι ότι όλοι σήμερα που βλέπουμε ότι είναι σε έξαρση θέματα δημόσιας υγείας καταλαβαίνουμε ότι είναι πολύ προτιμότερο να υπάρχουν οι κλειστές δομές, όπου τέτοια θέματα όπως ο κοροναϊός μπορούν να αντιμετωπιστούν με αποτελεσματικότητα παρά οι άναρχες δομές που αποτελούν μία υγειονομική βόμβα και στις οποίες δεν μπορεί να υπάρξει αποτελεσματικός έλεγχος».

Επίσης, καθόλου τυχαίο – για τη δημοσιογραφική διαχείριση της απόβασης των ΜΑΤ στην Χίο και στη Λέσβο – δεν φαίνεται να είναι το γεγονός πως ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, συναντήθηκε με διευθυντές ειδήσεων ΜΜΕ, στο Μέγαρο Μαξίμου.  Μπορεί η συνάντηση να είχε ως θέμα την ψύχραιμη παρουσίαση για την εξάπλωση του κορονοϊού, αλλά φαίνεται πως συνέστησε τη θετική προβολή της αποφασιστικότητας της κυβέρνησης για τις κλειστές – δομές προσφύγων στα νησιά.  Εάν συνδυάσει κανείς και την αγωνία της κυβέρνησης και της ΝΔ να χειριστεί το θέμα επικοινωνιακά («προμήθευαν» διάφορα ΜΜΕ με φωτογραφίες και «υλικό» από την δράση των ΜΑΤ στα νησιά προτάσσοντας τα «αυτοσχέδια» όπλα των νησιωτών και το δύσκολο «έργο» της αστυνομίας) μπορεί να αντιληφθεί αρκετά.

Πάντως, και τίποτα από τα παραπάνω να μην ίσχυε, μόνο και μόνο οι εικόνες από την απόβαση των ΜΑΤ φτάνουν για να καταλάβουμε τι συμβαίνει στη χώρα:

Το 2020 έγινε «απόβαση» σε νησιά της χώρας, για να επιβληθεί μια πολιτική επιλογή των «αρίστων». Και πολλά ΜΜΕ αυτό που έβλεπαν κυρίως είναι την «αποφασιστικότητα» της κυβέρνησης…

πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ