ΕΛ.ΑΣ.: “Εσωτερική κάθαρση” μετά το πόρισμα της ΕΥΠ για το κύκλωμα διαφθοράς…!!!

101

Εξελίξεις στο εσωτερικό της Ελληνικής Αστυνομίας φέρνει το πόρισμα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, σύμφωνα με το οποίο υπήρχε κύκλωμα διαφθοράς, στο οποίο φέρονται να εμπλέκονται πρώην και νυν αξιωματικοί της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το σώμα της ΕΛ.ΑΣ. έχει μπει σε διαδικασία “εσωτερικής κάθαρσης”, ενώ με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, μετακινήθηκαν σε διαφορετικές υπηρεσίες όλοι οι νυν αξιωματικοί, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στο συγκεκριμένο κύκλωμα.

Σημειώνεται πως το εν λόγω πόρισμα διαβιβάστηκε στην εισαγγελία και ζητήθηκε από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Στη υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται τουλάχιστον 16 αξιωματικοί, οι οποίοι υπηρετούσαν σε κομβικές θέσεις σε υπηρεσίες Ασφαλείας και μετακινήθηκαν σε θέσεις γραφείου, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Είναι ενδεικτικό ότι ανώτερος αξιωματικός, που υπηρετούσε σε κομβική υπηρεσία στην Αττική, μετακινήθηκε σε Υπηρεσία Τεχνικών Μέσων, δηλαδή σε αντικείμενο εντελώς διαφορετικό απ’ αυτό που είχε μέχρι πρότινος. Το ίδιο ισχύει και για αξιωματικούς κατώτερης βαθμίδας οι οποίοι μετακινήθηκαν από τμήματα ασφαλείας σε τμήματα τάξης. Πρόκειται για μια υπόθεση που έχει να κάνει με νόμιμες συνακροάσεις και υποκλοπές μηνυμάτων από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, επί τουλάχιστον μια τριετία.

Το υλικό έχει συγκεντρωθεί σε 90 cd και περισσότερες από 100.000 απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που βρίσκονται στην διάθεση της Εισαγγελίας Διαφθοράς καθώς και στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ. Η διαδικασία έχει κινηθεί και από τις εσωτερικές υποθέσεις του σώματος της Αστυνομίας προκειμένου να διαπιστωθεί αν εκτός από τυχόν ποινικές ευθύνες που υπάρχουν, υπάρχουν και Διοικητικές ευθύνες για τους αξιωματικούς οι οποίοι εμπλέκονται.

 

Πηγή: ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ