«Εμφύλιος» στη Βραζιλία, με την πρόσληψη του Περέιρα: Η προδοσία στην Κορίνθιας…

657

«Εμφύλιος» στη Βραζιλία, μετά την ανακοίνωση της πρόσληψης του Περέιρα από την Φλαμένγκο – Η προδοσία στην Κορίνθιας, οι αντιδράσεις και τα hashtag που έχουν πάρει… φωτιά στη βραζιλιάνικη εκδοχή του Twitter.

Την πρόσληψη του Πορτογάλου πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, Βίτορ Περέιρα, ανακοίνωσε η Φλαμένγκο. «Η Φλαμένγκο ενημερώνει ότι έχει συμφωνήσει με τον προπονητή Βίτορ Περέιρα για την θέση του προπονητή το 2023», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η ομάδα του Ρίο ντε Τζανέιρο. Μια πρόσληψη η οποία προκάλεσε… εμφύλιο στο βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο και «πόλεμο» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς μέχρι πρότινος ο Ιβηρας τεχνικός ήταν στον πάγκο της «μισητής» Κορίνθιας!

Ο Περέιρα είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Κορίνθιας τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά πριν από λίγες εβδομάδες οι δύο πλευρές έλυσαν πρόωρα τη συνεργασία τους. Μια συνεργασία που κράτησε 63 παιχνίδια (29 νίκες, 16 ισοπαλίες, 18 ήττες  και 92-72 γκολ). Ο λόγος ήταν το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε η πεθερά του.

Ένα πρόβλημα, το οποίο όπως είχε γράψει σε ανάρτησή του στα social media ο Πορτογάλος τεχνικός, τον ανάγκαζε να επιστρέψει στην πατρίδα του. Αυτό υποστήριξε και στη συνάντηση που είχε ο Βίτορ με τον αντιπρόεδρο της Κορίνθιας, ο οποίος έκανε αμέσως δεκτό το αίτημά του Πορτογάλου, με τον παράγοντα της «Τιμάο» μάλιστα να αποκαλεί «αδερφό» του τον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού και να του εύχεται τα καλύτερα.

Ο Περέιρα από την πλευρά του μάλιστα είχε κάνει ανάρτηση στο Instagram, στην οποία ευχαριστούσε τη διοίκηση της Κορίνθιας, αλλά και τον κόσμο του συλλόγου, για τη στήριξή του όλους αυτούς τους μήνες που ήταν στην ομάδα. Μια ανάρτηση, η οποία έκλεινε με τη φράση: «Κορίνθιανς μια φορά, Κορίνθιανς για πάντα».

 

Ο άλλοτε τεχνικός του πειραϊκού συλλόγου, μάλιστα, διαβεβαίωνε τους ανθρώπους της Κορίνθιας ότι δεν θα υπογράψει σε άλλη βραζιλιάνικη ομάδα. Ομως, δεν πέρασαν παρά μόνο λίγες ημέρες και άρχισαν να βγαίνουν δημοσιεύματα στη «χώρα του καφέ» για διαπραγματεύσεις του Περέιρα με τη «μισητή» αντίπαλο της Κορίνθιας, Φλαμένγκο.

Η «Φλα» προσέγγισε τον Πορτογάλο, μετά την αποχώρησή του από την «Τιμάο» και του πρόσφερε ένα συμβόλαιο, στο οποίο δεν μπορούσε να πει «όχι». Ένα συμβόλαιο δύο ετών, με ετήσιες απολαβές που φτάνουν τα 3,9 εκατ. ευρώ! Ένα συμβόλαιο, το οποίο αποδέχθηκε και τον έβαλε στη λίστα των οπαδών της Κορίνθιας με τους πιο μισητούς ανθρώπους.

 

Ο Βίτορ Περέιρα, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Ντορίβαλ Τζούνιορ στην τεχνική ηγεσία της «Φλα», έχει εξελιχθεί πλέον σε persona non grata για τους ανθρώπους της Κορίνθιας, αλλά και για τον κόσμο της βραζιλιάνικης ομάδας, ο οποίος έχει γεμίσει τα social media με τα hashtag «ντροπή». Μάλιστα, οι λέξεις «αντιπρόεδρος» και «πεθερά» είναι πρώτα στα trend της βραζιλιάνικης εκδοχή του «Twitter», με τους φίλους της Κορίνθιας να θυμίζουν όσα ανέφερε ο Βίτορ Περέιρα στον αντιπρόεδρος της ομάδας τους, για να «σπάσει» το συμβόλαιό του και να αποχωρήσει από τον πάγκο της «Τιμάο».

 

Μια συνεργασία που ολοκληρώθηκε με δάκρυα και λέξεις αγάπης από τις δύο πλευρές, αλλά εξελίχθηκε σε προδοσία, από την πλευρά του Βίτορ Περέιρα. Η ανακοίνωση της Φλαμένγκο έχει προκαλέσει εμφύλιο στο βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο, με τον κόσμο της Κορίνθιας να «κράζει» τον Πορτογάλο και τους οπαδούς της «Φλα» να τον αποθεώνουν!

 

Αργεντινή – Κροατία 3-0: Σήκω Ντιέγκο να τον δεις…
MUST READ

Σήκω Ντιέγκο να τον δεις… (3-0, vid)

Η Φλαμένγκο θα είναι η δεύτερη βραζιλιάνικη ομάδα που θα αναλάβει ο Βίτορ Περέιρα. Ο Πορτογάλος τεχνικός, ο οποίος ήταν στον Ολυμπιακό από τον Ιανουάριο του 2015 έως τον Ιούνιο του 2015 έχοντας 18 νίκες, 6 ισοπαλίες και 3 ήττες σε 27 ματς, έχει καθίσει επίσης στους πάγκους των Πόρτο, Αλ Αχλί, Φενερμπαχτσέ, Μόναχο 1860 και ΣΙΠΓ (Κίνα).

to10.gr